Kayseri’de üfürükçü kadın tüm mahalleye korona bulaştırdı: Üfletmeyin! - Azınlıkça
Yaşam

Kayseri’de üfürükçü kadın tüm mahalleye korona bulaştırdı: Üfletmeyin!

Türkiye’nin Kayseri şehrinde ilginç bir olay yaşandı. Büyü bozan üfürükçü kadın mahalledekilere üfleyince bütün mahalleliye koronavirüs bulaştı.

Haberi Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, KayseriTelgraf isimli gazetedeki, “Kadın okuyup-üfleyip virüs yaymış” başlıklı yazısıyla duyurdu.

Kayseri şehrinde korona taşıyıcısı olan bir “üfürükçü” kadının, insanları okuyup üfleyerek mahallede salgına yol açtığı ortaya çıktı.

Altınkaya yazısında olayın nasıl geliştiğini anlattı.

Veli Altınkaya:

“Halen kısmi karantina uygulanan eski bir beldemizde bir otobüs şoförü virüsü ilk olarak bulaştırıyor. Virüsün bulaştığı isimlerden biri de, ‘okuyup-üflemesi kuvvetli’ olan bir kadın. Mahalle sakinlerinin bir bölümü virüsün bulaşmaması için bu kadını ziyaret ederek kendilerine de ‘okuyup-üflemesini’ istiyorlar. O kadın okuyup üflerken virüsü koca mahalleye yayıyor, iyi mi?”

Öte yandan Kayseri Tabip Odası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Kayseri Tabip Odası:

“Kayseride salgın başladığından beri PCR test pozitif toplam hasta sayımız 800. 30 PCR test pozitif vefatımız, 115 şüpheli Corona (test negatif) vefatımız var. AVM lere gitmeye çok vaktiniz olacak. Ev de Kal Kayseri. Virüs her yerde. Salgın bitmedi. Üfürükçüye de gitmeyin….”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Kapadokya'da Balona Binecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.
Devamını oku...