Gümülcine Belediyesi'nden Hava Durumu Uyarısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi’nden Hava Durumu Uyarısı

Fotoğraf karesi arşivden kullanılmıştır. Gümülcine'de yağmur. Batı Trakya hava durumu

Gümülcine Belediyesi, Yunanistan Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından yapılan özel bir hava durumu bültenine dayanarak, hafta sonu boyunca ülke genelinde şiddetli hava koşullarının beklendiğini duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bülten, kuzey ve kuzeybatıdan gelen derin bir alçak basınç sistemi ve soğuk cephenin etkisiyle şiddetli rüzgarlar, yoğun yağmur ve gök gürültülü fırtınaların yaşanacağını bildiriyor.

Şiddetli Rüzgarlar ve Sıcaklık Düşüşü

25 Kasım Cumartesi günü akşam saatlerinden başlayarak, 26 Kasım Pazar günü akşam saatlerine kadar şiddetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Batıda başlayacak olan 7 ila 8 Bofor şiddetindeki güneybatı rüzgarları, akşam saatlerinde kuzeybatıya dönecek. Doğu bölgelerinde ise rüzgarlar 7 ila 8, bazen Doğu Ege Denizi’nde 9 Bofora kadar ulaşacak. Pazar günü öğleden sonra batıda ve gece doğuda rüzgarların hafiflemesi öngörülüyor.

Yağış ve Fırtına Uyarısı

Cumartesi günü erken saatlerden itibaren İyon Denizi, Epir, batı Sterea, Batı Mora ve Oniki Ada’da şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınalar bekleniyor. Doğu Ege adaları ve Batı Trakya‘da da sabah saatlerinden itibaren benzer hava koşulları görülecek. Cumartesi gecesi doğu Makedonya, Batı Trakya ve Yunanistan‘ın doğu adalarında kuvvetli yağışlar devam ederken, ülkenin diğer bölgelerinde hava durumunun iyileşmesi bekleniyor.

Kar Yağışı Tahmini

Cumartesi akşamından Pazar öğlene kadar, kıta dağları ile Batı Trakya ve Makedonya’nın 500-700 metre yükseklikteki dağlık bölgelerinde kar yağışı öngörülüyor.

Hava Durumu Güncellemeleri

Bu önemli hava durumu gelişmeleri hakkında en güncel bilgiler, EMY’nin web sitesinde (www.emy.gr) düzenli olarak yayınlanan özel hava durumu bültenlerinde bulunabilir. Tahminler her on iki saatte bir güncellenecek olup, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...