Batı Trakya'da Noterler Greve Gidiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Noterler Greve Gidiyor

Batı Trakya‘da noterler hükümetin gayrimenkul devir işlemlerinde yapılması öngörülen değişikliklere tepki olarak pazartesi günü greve gitme kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan genelindeki diğer noter birlikleri ile birlikte hareket eden Trakya Noterler Birliği, gayrimenkul devir işlemlerinde yapılması öngörülen değişiklikler ve Elektronik Gayrimenkul Devir Dosyası’nın oluşturulmasına ilişkin uluslararası ihaleye tepki gösterdi. Birliğin, özellikle devir sözleşmeleri, miras kabul beyanları ve açık artırma işlemlerinde uygulanan yeni prosedürler konusunda endişelerini dile getirdiği ve bu bağlamda 27 Kasım’a kadar greve gitme kararı aldığı bildirildi.

Noterler Birliği, gayrimenkul devir işlemlerindeki değişiklikleri ve hükümetin sektöre yönelik tutumunu eleştirdi. Eleştiriler, reformların sektörle önemli bir diyalog kurulmadan sürpriz bir şekilde ilan edilmesi, yasal çerçevenin gözden geçirilmesi gerektiği ve devletin adil olmayan vergilendirme politikaları gibi konuları içeriyor. Ayrıca, kadastro işlemlerinde yaşanan gecikmeler ve hatalı kayıtlar da gündeme getirildi.

Noterler, elektronik prosedürlerin modernleşmesine ve ulusal ekonominin gelişimine katkı sağlayacağını kabul etmekle birlikte, bu süreçlerin işlem güvenliğini ve hukuk sistemini tehlikeye atacak uygulamalara karşı olduklarını vurguladılar. Genel Kurul, konuların ivedilikle ele alınması ve gelecekteki tutumlarına yönelik kararlar alınması için Yönetim Kurulu’na yetki verdi. Ayrıca, diğer noter birlikleriyle koordinasyon içinde hareket ederek konuyu daha geniş bir platforma taşıma kararı aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...