Batı Trakya'da Sağlık Krizi: Personel Yetersizliği Had Safhada - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Sağlık Krizi: Personel Yetersizliği Had Safhada

Doğu Makedonya Trakya Tabipler Birliği, bölge hastanelerinde yaşanan ciddi personel eksikliği ve sağlık hizmetlerinin kötüleşmesi konusunda acil çağrıda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Hastanelerin içler acısı durumu Rodop Milletvekili ve SYRIZA‘nın Sağlıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Ferhat ile İskeçe SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından Yunan Parlamentosu’na taşındı.

İki milletvekili, Sağlık Bakanı’na gönderdikleri ortak önergede, Drama, Kavala, İskeçe, Rodop ve Evros Tabipler Birliklerinin dile getirdiği endişeleri ve talepleri aktardılar. Dilekçede, bölgedeki hastanelerde personel yetersizliğinin yarattığı ciddi sorunlar ve bu durumun acilen ele alınması gerektiği vurgulandı.

Tabipler Birliği’nin mektubunda, Yunanistan‘ın birçok doktorunu yurtdışına kaybettiği ve Kamu Sağlık Sisteminin tıbbi çölleşmeye doğru ilerlediği belirtildi. Sağlık Bakanlığı’na, bölge hastanelerini cazip hale getirmek için ek teşvikler sunması çağrısında bulunuldu. Bu teşvikler arasında vergi muafiyetleri, konut sağlanması, maaş sübvansiyonları gibi önlemler yer alıyor.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı yönetiminin Doğu Makedonya Trakya Tabip Birlikleri başkanları ile derhal bir araya gelerek, sağlık sistemini yeniden yapılandırmak için acil adımlar atması gerektiği ifade edildi. Pandemi döneminin ardından sağlık hizmetlerinin daha zor günlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen mektupta, vatandaşlara iyi tıbbi bakım sağlama yükümlülüğünün altı çizildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Yoksullukla Mücadele Gözlemevi Kuruluyor

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya ve Trakya (DMT) Eyaleti, yoksulluk ve yoksulluk riski konularında Eurostat listelerinde sıklıkla Avrupa Birliği içinde en alt sıralarda yer alıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nefes Borsuna Yemek Kaçan 12 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda

Selanik’teki “Hipokrat” Genel Hastanesi’nde, çiğ tortellini yuttuktan sonra solunum yolu tıkanan 12 yaşındaki çocuk yoğun bakıma alındı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Doktorlar ve Hastane Çalışanlarından 48 Saatlik Grev

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGE) ve Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (PDOEDIN) önderliğinde, doktorlar ve hastane çalışanları, ülke genelinde 48 saat sürecek greve başladı.
Devamını oku...