İçeceklerde FPA Artışına Tepki - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İçeceklerde FPA Artışına Tepki

Alkolsüz içeceklerde Katma Değer Vergisi’nin (FPA) yüzde 13’ten yüzde 24’e çıkarılması, ikram sektöründe ciddi tepkilere neden oldu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan‘da hükümetin içeceklerde vergi artışı planı, sektör profesyonelleri arasında büyük bir endişe yaratarak, 2024 bütçesinde öngörülen bu değişiklikle ilgili tedirginliklerin artmasına yol açtı.

Yeni Fiyat Artışlarına İlişkin Uyarılar

Rodop İli Kahve ve Bira Fabrikaları Birlikleri, bu gelişmeye karşı ortak bir açıklama yaparak endişelerini dile getirdi. Açıklamada, “Böyle bir önlemin alınması yeni bir fiyat artışı dalgasına yol açacak ve ekonomideki enflasyonist ortamı daha da kötüleştirecek” ifadelerine yer verildi. Bu durum, hem tüketicileri hem de işletmeleri olumsuz etkileyerek, sektördeki istikrarı baltalayacak.

KDV Artışı ve Mali Marjlar

Ayrıca, sektör temsilcileri, alkolsüz içeceklerdeki KDV artışının, mali marjlara ve vergi gelirlerine ilişkin resmi açıklamalarla çeliştiğini belirtiyor. Yapılan açıklamada, “KDV’nin artması, mali alanın daralması ve aşırı vergilendirmenin başarısızlığının bir göstergesi olacaktır” denildi.

Restoran Sektörünün Tepkisi

Restoran sektörü, yeni vergi tasarısına zaten karşı çıkarken, bu son KDV sızıntıları endişeleri daha da arttırdı. Sektör temsilcileri, “Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını umuyoruz. Aksi halde, hükümetin serbest çalışanları aşırı vergilendirmesi konusundaki tepkiler daha da artacak” şeklinde bir sonuca varıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...