Yunanistan'da Doktorlar ve Hastane Çalışanlarından 48 Saatlik Grev - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Doktorlar ve Hastane Çalışanlarından 48 Saatlik Grev

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGE) ve Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (PDOEDIN) önderliğinde, doktorlar ve hastane çalışanları, ülke genelinde 48 saat sürecek greve başladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

29 ve 30 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek grev, Yunanistan‘daki tüm hastaneleri kapsayacak.

Perşembe günü, yani 30 Kasım’da, öğlen saat 12’de, doktorlar ve hastane çalışanları, Yunanistan Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi düzenlediler. Eylem, greve katılanların taleplerini dile getirmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla yapıldı.

ADEDY Yürütme Komitesi de bu iki günlük Yunanistan çapındaki seferberliği destekliyor. Kamu sektörü çalışanları, Kamu Sağlık Sistemini savunmak üzere ülke genelinde düzenlenecek mitinglere katılma çağrısında bulunuldu.

Grevin ana talepleri arasında, maaşların ve nöbet görevi için ödenen tazminatların iki katına çıkarılması, vergisiz ek sağlık görevlileri, personel sayısının iki katına çıkarılması, boş kadroların doldurulması, tüm sözleşmeli personelin yeniden istihdamı, geçici asistanların işten çıkarılmaması, birleşme ve kapatmaların durdurulması, kamu sağlık sistemi için devlet finansmanının artırılması yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...