Koronalı Yunanistan’da ND partisi SYRIZA’yı ikiye katladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koronalı Yunanistan’da ND partisi SYRIZA’yı ikiye katladı

anket grafik 1

Pulse araştırma şirketinin SKAI televizyon kanalı hesabına gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre korona salgını Yunanistan’da iktidara yaradı.

Ankete katılanların verdiği cevaplardan hükümetin gerek tedbir amaçlı aldığı önlem ve yasakların gerekse de ekonomiye destek önlemlerinin olumlu karşılandığı görülüyor.

Ankete katılanların %82’si ND hükümetinin koronavirüs salgını ile mücadelede hükümetin icraatını “kesinlikle olumlu” veya “galiba olumlu” bulurken, olumsuz değerlendirenlerin oranının %14 olduğu görülüyor. %4’lük bir kesimin ise kararsız kaldığı ankete yansıyor.

ND seçmenlerinin %94’ü iktidarın bu dönemdeki icraatına destek verirken, SYRIZA seçmeninin %78’inin ve KİNAL seçmeninin de %89’unun ND hükümetinin icraatını olumlu bulduğu görülüyor.

İktidarın ekonomiye yönelik aldığı önlemleri olumlu bulanların oranı ise %67 olarak hesaplanırken, %29’luk bir kesim ekonomiye yönelik destek paketinden hoşnut değil.

Ankete katılanların %86’sı sokağa çıkma yasağını desteklerken, %10’u dolaşımla ilgili alınan kararları olumsuz olarak değerlendiriyor.

“Korona krizi ve alınan önlemler ailenizin maddi durumunu ne kadar etkiledi?” sorusuna ise ankete katılanların %57’si “çok” yanıtını verirken %18’i “orta” ve %20’si “az” cevabını verdi.

Başbakanlığa en uygun lider sorusunda Kiryakos Miçotakis ile Aleksis Çipras arasında vatandaşların %53’ü Miçotakis’i tercih ederken, %22’si Çipras’ı tercih ediyor. %20’lik bir kesim ise ne birini ne diğerini Başbakanlığa uygun isim olarak görüyor.

Son olarak oy tercihinde ND’nin anamuhalefet partisi SYRIZA’yı ikiye katladığı görülüyor. Partiler arasındaki sıralama şöyle şekilleniyor:

ND %45
SYRIZA %22
KİNAL %5,5
KKE %5
ELLİNİK LİSİ %4,5
MERA25 %2,5
ALTIN ŞAFAK %1
DİĞER %4
BELİRSİZ OY %10,5

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.