Son Ankette PASOK İkinci Sıraya Yükseldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Son Ankette PASOK İkinci Sıraya Yükseldi

Action24 için Yapılan Kamuoyu Araştırması Sonuçları Açıklandı. Yunanistan‘da Yeni Demokrasi Partisi Liderliğini Sürdürürken PASOK İkinci Sıraya Yükseldi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Action24 için Opinion Poll tarafından yapılan yeni bir kamuoyu araştırması, Yunan siyasetinin son durumuna ışık tuttu. Ankette uzun bir aradan sonra, PASOK partisinin SYRIZA’yı geride bırakarak ikinci sıraya yükseldiği görülüyor. Lider konumda ise Yeni Demokrasi Partisi yer alıyor.

Araştırmaya göre, Yeni Demokrasi oylarını %31.1 oranında korurken, PASOK %12.9 ile SYRIZA’yı (%11.9) üçüncü sıraya itiyor. Diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralanıyor: KKE %8.6, Yunan Çözümü %5.1, Spartalılar %2.4, Plevsi Eleftherias %2.1, Niki %3.2 ve MEPA25 %1.9.

Oy tahminlerinde ise Yeni Demokrasi’nin oranı %38.5’e, PASOK’un %16’ya, SYRIZA’nın ise %14.7’ye yükseliyor. Bu veriler, partiler arasındaki dinamiklerin sürekli değiştiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Hükümetin performansıyla ilgili olarak, katılımcıların %40.2’si hiç memnun olmadığını, %29.8’i biraz, %23.2’si oldukça ve %5.1’i çok memnun olduğunu belirtti. Yeni vergi önlemleri konusunda, genel olarak %42.7 katılıyor ya da biraz katılıyor ifadesini kullanırken, %46.1 katılmıyor veya biraz katılmıyor yanıtını verdi.

Katılımcıların %61.1’i en büyük endişe kaynağı olarak pahalılığı gösterirken, ekonomi ve büyüme (%38.4) ile işsizlik (%16.7) da önemli sorunlar arasında yer alıyor.

SYRIZA seçmenlerinin yarısı partinin güç kaybına uğrayacağını düşünürken, %39’u Stefanos Kasselakis liderliğindeki SYRIZA’nın yükselişe geçebileceğine inanıyor. “SYRIZA yöneticileri tarafından kurulan sol eğilimli bir partiye oy verir misiniz?” sorusuna ise SYRIZA seçmenlerinin %27’si kesin “evet”, %27’si “muhtemelen evet”, %15’i “muhtemelen hayır”, %26’sı ise “hayır” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...