Yunanistan Tarım Bakanı Türk-Yunan sınırındaki çelik duvarı ziyaret etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Tarım Bakanı Türk-Yunan sınırındaki çelik duvarı ziyaret etti

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Spilios Livanos

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Spilios Livanos’un Batı Trakya’da Evros bölgesine yaptığı ziyarette, mülteci akınına karşı Türk-Yunan sınırına inşa edilen çelik duvarı ziyaret etti.

Yunanistan’ın Evros ili Meriç nehri bölgesinde göçmen ve mülteci geçisini durdurmak için Türk-Yunan sınırına inşa ettiği çelik duvar, siyasetçilerin ve devlet temsilcilerinin ziyaret etmeden geçmediği “tarihi yapı” olma yolunda ilerliyor.

Çelik duvarın son ziyaretçisi Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Spilios Livanos oldu. Bölgeye yaptığı ziyarette çelik duvarı ziyaret eden Tarım Bakanı, “Ülkemizin sınırları dokunulmaz ve müzakere edilemez” dedi.

Çelik duvarı beğenen Tarım Bakanı şu ifadeleri kullandı: 

“Sınırlarımızı korumak için Evros’ta oluşturulan çelik duvarı ziyaret ederek gece gündüz ülkeyi koruyan silahlı kuvvetler ve polis memurlarına teşekkür ettim.”

Öte yandan Tarım Bakanının bölge ziyaretinde Orestiada’da çiftçilerle bir araya gelirken Trigonos Tarım Derneği heyeti ise Bakanla görüştürülmedikleri için durumu protesto etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...