Miçotakis ve Sakellaropulu, Orta Doğu'da Artan Gerilimi ve Yapay Zeka Konusunu Görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis ve Sakellaropulu, Orta Doğu’da Artan Gerilimi ve Yapay Zeka Konusunu Görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile Orta Doğu’daki gelişmeler ve yapay zeka konularında görüş alışverişinde bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Başbakan Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Orta Doğu’daki mevcut gerilimler hakkında endişelerini dile getirdiler. Miçotakis, “Orta Doğu’da yaşanan çatışmaların ve özellikle Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından sivillerin ilk kurbanlar olduğunu görmek endişe verici” dedi. Başbakan, uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak İsrail‘in meşru müdafaa hakkını savunurken Gazze Şeridi’nde insan hayatının korunmasına tam saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Yunanistan’ın Bölgedeki Rolü

Başbakan, Yunanistan‘ın bölgede istikrarın temel direği olduğunu ve bu rolü hak ettiğini vurgulayarak, “Mısır’dan Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması son derece önemli. Avrupa ülkeleri bu politikayı destekliyor” dedi.

Yapay Zeka Komitesi Kuruldu

Başbakan Miçotakis, hükümetin Profesör Konstantinos Daskalakis başkanlığında bir Yapay Zeka Komitesi kurduğunu açıkladı. “Yapay zekanın yeni ufuklar açtığı kadar yönetilmesi gereken tehditler de var” dedi. Cumhurbaşkanı Sakellaropulu ise bu girişimin önemli olduğunu, ancak yapay zekanın getireceği tehlikelerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanından Barış Çağrısı ve Tebrik

Sakellaropulu, “insani boyutun her şeyden önce geldiğini ve insan hayatının her şeyin üstünde olduğunu” vurgulayarak barışın bir an önce sağlanması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Yunanistan’daki yerel seçimlerin ardından seçilenleri tebrik etti ve “Şimdi, geleceği mümkün olan en iyi şekilde planlamak için merkezi yönetimle işbirliği içinde çok çalışma zamanıdır” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...