Yunanistan ve İsrail'den, Orman Yangınlarına Karşı Yapay Zeka Hamlesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ve İsrail’den, Orman Yangınlarına Karşı Yapay Zeka Hamlesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin yangınlarla mücadelesinde daha etkili bir yaklaşım geliştirmek amacıyla İsrail ile yapay zeka teknolojisi alanında işbirliği yapacaklarını duyurdu. 

Başbakan Miçotakis, Lefkoşa‘da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bu önemli adımı kamuoyuyla paylaştı.

Yangınla mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve erken uyarı sistemleri oluşturmanın hedeflendiği görüşmelerde Miçotakis, sivil koruma alanındaki işbirliğinin Avrupa Birliği çatısı altında da gerçekleşebileceğini vurguladı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Miçotakis, “Komşularımızın zor bir döneminde Kıbrıs bizden destek istediğinde biz de oradaydık ancak sivil koruma alanındaki eylemlerimizi koordine etmek için daha fazlasını yapmamız gerektiği açıktır; bu da muhtemelen İsrail’in Avrupa sivil koruma girişimlerine katılımını kurumsallaştırmak yoluyla olabilir. Bunun araştırmamız gereken bir konu olduğuna inanıyorum” dedi.

Ayrıca, teknoloji destekli çözümlerin de yangınla mücadelede büyük bir rol oynayabileceğini vurgulayan Miçotakis, İsrail ile yapay zeka tabanlı erken tespit sistemlerini geliştirme konusunda görüştüklerini belirtti. 

Yunanistan‘ın bu konuda işbirliğine açık olduğunu ifade eden Miçotakis, “Yapay zeka modellerinizi yangınları tespit etme konusunda eğitmek için çok sayıda yangın yaşayan bir ülkeye ihtiyacınız varsa, ne yazık ki Yunanistan ilk tercihlerden biri olacaktır. Bununla birlikte, sivil korumanın öncelikler listemizde üst sıralara çıkacağının farkında olmalıyız. Bu, yaşamlar, mülkler ve doğal çevremiz üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilecek gerçek bir tehdittir” şeklinde konuştu.

Miçotakis ve Netanyahu, ayrıca üç ülke arasındaki güçlü ilişkileri ve turizmi geliştirme potansiyelini de vurgulayarak, üçlü ticaretin ve işbirliğinin daha da artırılmasını hedeflediklerini dile getirdiler. Bu işbirliği, yangınla mücadelede teknolojik yeniliklerin yanı sıra ekonomik ve kültürel alanlarda da büyük fayda sağlayabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...