Yunanistan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı İskeçeli Sakellaropulu oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı İskeçeli Sakellaropulu oldu

Yunanistan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı İskeçeli Sakellaropulu oldu

Yunanistan tarihinin ilk kadın Cumhurbaşkanı, Danıştay Başkanı olarak görev yapan Ekaterini Sakellaropulu oldu.

22 Ocak 2020 Çarşamba günü 300 vekilli Yunan Parlamentosu’nda yapılan oylamada 261 oy alan Sakellaropulu resmen Yunanistan’ın yeni Cumhurbaşkanı oldu.

Ahval’in haberine göre Sakellaropulu’nun ilk turdan Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için oyların üçte ikisini (200) alması gerekiyordu. 33 milletvekilinin “çekimser” oy kullandığı oylamaya 6 milletvekili ise farklı nedenlerden dolayı katılamadı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis tarafından aday gösterilen Sakellaropulu’yu iktidardaki Yeni Demokrasi (ND) Partisi’nin yanı sıra daha önce Danıştay Başkanlığı’na atayan Aleksis Çipras’ın SYRIZA Partisi ile KİNAL Partisi milletvekilleri de destekledi.

İskeçe’nin Stavrupoli (Yeniköy) bölgesinden olan 1956 doğumlu Yunan yargıç, 2018 yılı Ekim ayından bu yana Danıştay Başkanı olarak görev yapıyor.

Sakellaropulu göreve, halihazırda Cumhurbaşkanı olan Prokopis Pavlopulos’un görev süresinin dolacağı 13 Mart 2020 tarihinden sonra başlayacak.

Yunanistan’ın ilk kadın Cumhurbaşkanı için 14 Mart 2020 tarihinde Parlamento Genel Kurulu’nda özel tören düzenlenecek ve Ekaterini Sakellaropulu dönemi resmen başlamış olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et