Suvlaki ve Köy Salatası Zamlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Suvlaki ve Köy Salatası Zamlandı

Yunanistan‘da yaşanan ekonomik dalgalanmalar, sokakta, evde hatta lokantalarda bile hissediliyor. Ülkenin en popüler yiyeceklerinden biri olan suvlaki ve bir diğer favori olan Yunan köy salatası (horiatiki salata) fiyatlarındaki artış, tüketicileri endişelendiriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Suvlaki ve Horiatiki Salata Fiyatlarındaki Artış

Sadece bir yıl önce, suvlaki pide 2.20 ile 2.50 evro arasında satılırken, bugün en az 3.20 evro, en fazla 3.50 evroya tüketiciye sunuluyor. Aynı durum Yunan köy salatası için de geçerli; geçen yıl 4.70 ila 6 evro arasında değişen fiyatlar, bugün 7.50 ila 12 evro arasına çıkmış durumda. “Etin fiyatı, pidelerin fiyatı, tüm ürünlerin fiyatı arttı. Buna pahalı demek haksızlık olur,” diye belirtiyor lokantacılar.

Pizza Fiyatları da Artıyor

Pizza fiyatları da artmış durumda. 2022’de 5.50 ila 7.40 evro arasında satılan pizzalar, bugün en ucuzu 7.60 evro, en pahalısı ise 9.90 evro olmuş durumda.

Gıda Sektörüne Etkileri

Restoran sahipleri, fiyat artışları sonucunda masaların boşaldığını ifade ediyor. Bu durum, toptancılar ve gıda tedarikçilerini de olumsuz etkilemekte. “Bu durum uzun süredir devam ediyor, elimizden bir şey gelmiyor,” diyor sektör temsilcileri. Fiyat artışları, tüketicilerin beslenmesiyle ilgili tüm meslekleri vuruyor, catering sektörü de bu durumdan nasibini alıyor.

Suvlaki Nedir?

Suvlaki, Yunanistan‘ın en ünlü fast-food ürünlerinden biri. Hemen hemen her yerel restoran ve lokantada bulunuyor. Genellikle tahta şişlerde hazırlanan ve servis edilen suvlaki, geleneksel olarak domuz etinden yapılır, ancak tavuk etiyle de karşılaşmak mümkündür.

Bu fiyat artışları, hem Yunan kültürü için hem de tüketiciler için oldukça endişe verici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yetkililer ve sektör temsilcileri, bu durumun kaçınılmaz olduğunu ifade ediyorlar, bu da gelirleri artmayan tüketiciler için ek bir umutsuzluk kaynağı oluşturuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Suvlaki Fiyatları 4 Evro'ya Doğru 'Dörtnala' Koşuyor

Yunanistan’ın en popüler fast foodlarından biri olan suvlaki, artan maliyetlerle birlikte artık lüks bir ürün haline gelmeye başlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan mutfağı dünyanın en iyi ikinci mutfağı seçildi

Tasteatlas web sitesinin dünya sıralamasında Yunan mutfağı ikinci sırada yer aldı.
Devamını oku...
Yaşam

Yunanistan’da yemeniz gereken 10 yemek ve tatlı

İngiliz gazetesi Telegraph Yunan mutfağına özel yer ayırdığı sayısında bir turistin Yunanistan’da yemesi gereken yemek ve tatlıları sıraladı.
Devamını oku...