Dedeağaç'ta Trombosit İhtiyacı: Gümülcine Hastanesi'nden Kan Bağışı Çağrısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta Trombosit İhtiyacı: Gümülcine Hastanesi’nden Kan Bağışı Çağrısı

Gümülcine Hastanesi Kan Bağışı Departmanı, Dedeağaç bölgesinde bulunan hematolojik hastalar için acil A+ (pozitif) ve A- (negatif) trombosit ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Hastane yetkilileri, vatandaşları ve sağlık kuruluşlarını kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Acil Durum

Gümülcine Genel Hastanesi Kan Bağışı Departmanı tarafından yapılan açıklamada, Dedeağaç’taki hematolojik hastalar için acil bir kan ihtiyacı olduğu belirtildi. Özellikle A+ (pozitif) ve A- (negatif) kan gruplarına sahip trombositlere olan ihtiyaç, hastane yetkilileri tarafından “kritik” olarak nitelendirildi.

Kan Bağışı İçin İletişim Bilgileri

Bağış yapabilecek olan vatandaşların 2531 35 15 33 numaralı telefonu arayarak Komotini Hastanesi Kan Bağışı Servisi ile iletişime geçmeleri istendi. Bağış yapacak olanlar için tüm sağlık protokollerinin uygulandığı ve sürecin olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplumun Duyarlılığı Önemli

Hastane yetkilileri, bu tür acil durumların sadece bir hastane veya sağlık kuruluşunun çözebileceği sorunlar olmadığını, toplumun da duyarlılık göstererek bu tür krizlerin üstesinden gelinmesi gerektiğini vurguladılar.


Kan bağışı, bir hayat kurtarabilir. Eğer uygun bir kan grubuna sahipseniz, lütfen en yakın zaman diliminde bağışta bulunun. Dedeağaç ve çevresindeki hematolojik hastalar için yapılan bu çağrı, çok sayıda insanın hayatını etkileyebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Devlet Hastanesi'nde Akşam Ameliyatları Olacak Mı?

Gümülcine Hastanesi’ndeki bekleme süreleri uzmanlık alanına göre değişiklik gösteriyor. Hastane çalışanları, öğleden sonra ameliyatlarının yapılabilmesi için yeterli oda ve eğitimli personele ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.
Devamını oku...