Evia sel felaketinde 3 bin ev hasar gördü: Savcılık devrede - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evia sel felaketinde 3 bin ev hasar gördü: Savcılık devrede

Yunanistan’da sel felaketi ile adeta savaş alanına dönen Evia bölgesinde yaklaşık 3 bin ev zarar gördü.

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi patlak veren ve Pazar gününün erken saatlerine kadar bölgeyi savaş alanına çeviren Evia sel felaketi aralarında bir bebek dahil sekiz can kaybı, büyük maddi hasar ve onlarca evsiz geride bıraktı.

Ölümlere neden olan afet sonrası Evia sakinleri çaresizlik içerisinde sel felaketinin geride bıraktığı yıkımı hesaplayıp yaralarını sarmaya çalışıyor.

Önüne geleni yutan sel suları, yoluna çıkan her şeyi harap ederken Evia’nın büyük bir kısmını da kullanılamaz hale getirdi.

#Εύβοια #floods #πλημμύρες #nocomments

Posted by Helpis on Sunday, August 9, 2020

Kötü hava ve sel nedeniyle nedeniyle bölgede yaklaşık 3 bin evin sular altında kaldığı, binlerce aracın hasar gördüğü ve işyerlerinin de kullanılamaz hale geldiği ifade ediliyor

Afet nedeniyle 10 Ağustos Pazartesi gecesine kadar Pazartesi gecesine kadar Evia’nın bazı bölgelerinde elektrik ve su verilemezken elektrik şebekesindeki hasarın tamiri için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yetkililer Evina’nın Vasilikos bölgesindeki dokuz elektrik trafosunun yeniden tamiri ile civar köyler dahil bölgeye bir an önce elektrik verilmesini hedefliyor.

Öte yandan yerel yönetimler hasar tespit çalışmalarına başlamış durumda.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Evia’yı yıkıma götüren sel felaketi sonrası Halkida Birinci Derece Bölge Savcılığı sekiz vatandaşın ölümüne yol açan afetin sebepleri ve sorumluları belirlemek için soruşturma açtı.

Savcılığın sekiz kişinin hayatına mal olması nedeniyle sel felaketinde Lilantas nehri yatağında herhangi bir yasadışı yapılanma olup olmadığını da inceleyeceği belirtilirken itfaiye kurumu dahil yetkililerin de ihmali ve hatasının olup olmadığı tespit edilecek.

Dirfia Belediye Başkanı Yorgos Psathas yaptığı açıklamada hayatını kaybedenler arasında 8 aylık bir bebeğin de olduğunu duyurmuştu.

Afetten hemen sonra bölgeyi ziyaret eden Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas yerinde incelemelerde bulunmuştu.

Başbakan Kiryakos Miçokakis de 10 Ağustos Pazartesi günü afetten zarar gören Evia’ya gelerek durumu inceleyerek hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunmuştu.

Bölge yaralarını sarmaya çalışırken siyasi parti liderleri hayatını kaybedenlere taziyelerini sundular. Yardım kuruluşları bölgede çalışmalara başlamış durumda.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/32351-yunanistanda-sel-5-can-aldi-iki-kisi-kayip

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...