Dedeağaç’a NATO helikopter üssü kurulmasını protesto edecekler! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’a NATO helikopter üssü kurulmasını protesto edecekler!

Dedeağaç’a NATO helikopter üssü kurulmasını protesto edecekler!

Uluslararası Barış için Yunan Komitesi Batı Trakya’da Dedeağaç (Alexandroupoli) bölgesine kurulması planlanan NATO askeri helikopter üssünü protesto etmeye hazırlanıyor.

Barış Komitesinin Doğu Makedonya – Trakya Eyaletindeki üyeleri 20 Ocak Cumartesi günü Gümülcine’de (Komotini) bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda FYRO Makedonya’nın ismiyle ilgili gelişmelerin yanı sıra NATO’nun bölgedeki plan ve projeleri masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride “gerek Atina gerekse de Üsküp hükümetinin isim konusundaki anlaşmazlığının bu dönemde çözülmesi için ABD ve NATO’dan baskı gördüğü” ifade edilirken “Komşu ülkenin isminde ‘Makedonya’ ifadesi yer alırsa mutlaka coğrafi bir tanımlamayla kullanılmalı ve bununla birlikte isim konusunu aşarak irredantizm, milliyetçilik, şovenizmden uzak ülkenin egemenlik haklarını sınırlarında değişiklik olmayacak şekilde savunacak bir çözüm için teminat ve şartlara odaklanılmalı” denildi.

“Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için de komşu ülkenin NATO veya başka bir emperyalist ittifaka katılmaktan kaçınması gerekir” düşüncesine yer verilen bildiride “Balkanlardaki durumun sorumlusu olarak ABD-AB politikasını kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Azınlıkça’daki habere göre barış dostu ve savaş karşıtı olanların 11 Şubat 2018 tarihinde saat 11.00’de Dedeağaç’ta kurulması planlanan NATO askeri helikopter üssüne karşı protesto gösterisi düzenleme kararı aldığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et