ABD Dedeağaç’ta helikopter üssü istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dedeağaç’ta helikopter üssü istiyor

ABD Dedeağaç’ta helikopter üssü istiyor

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt Yunanistan’ın Akdeniz ve Balkanlar’da oynadığı kritik role dikkat çekti.

Amerikalı Büyükelçi yüzer müze “Hellas Liberty”de gerçekleştirilen 7’inci “Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum”da yaptığı açıklamada Yunanistan’ın Balkanlar ve Akdeniz’de oynadığı önemli role dikkat çekerek ABD’nin yatırım planlarından bahsetti.

İşadamı Panos Ksenokostas’ın başını çektiği Yunan-Amerikan şirketi Onex’in Siros tersanelerine yapmayı planladığı büyük yatırım hakkında konuşan Amerikalı Büyükelçi Pyatt, azınlıkça’daki habere göre Dedeağaç (Alexandroupoli) Limanı’na özel atıfta bulundu. Pyatt, Amerikalıların Dedeağaç Limanı’nın gerek ticari gerek askeri amaçlarla kullanmak istediğini kaydederken, limanı helikopter üssü olarak kullanmayı planladıklarını ifade etti.

“Dedeağaç Limanı ABD için stratejik öneme sahip, daha büyük bir rol oynamasını istiyoruz” ifadelerini kullanan ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt “ABD’nin yatırımları şeffaf. Yunanistan’ın mali açıdan yeniden kendine gelmesine katkıda bulunmak istiyoruz. America is back. Yunanistan-ABD ilişkileri daha önce hiç olmadığı kadar güçlü ve güçlenmeye devam edecek. Yunan denizciliği de iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde önemli rol oynadı” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et