Yunanistan'da Batı Nil Virüsü: Son Haftada 1 Ölüm 12 Yeni Vaka - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Batı Nil Virüsü: Son Haftada 1 Ölüm 12 Yeni Vaka

Batı Trakya’da da görülen Asya kaplan sivrisineği en önemli 100 istilacı canlı türü içerisinde üst sırlarda yer alan türlerden biridir ve Batı Nil Virüsü taşıyabilmektedir.

Yunanistan‘da Batı Nil Virüsü‘ne bağlı enfeksiyon vakalarında artış gözlenmeye devam ediyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir kişi hayatını kaybetti ve 12 yeni vaka tespit edildi. 2023 yılı başından bu yana kaydedilen toplam vaka sayısı 143’e, ölüm sayısı ise 19’a yükseldi.

Teselya Bölgesi Öne Çıkıyor

Özellikle Teselya bölgesinde sivrisinek popülasyonunun mevsimsel olarak artması, virüs enfeksiyonu vakalarında yakın gelecekte bir artış olabileceği yönünde uyarıda bulunuyor. Sağlık Bakan Yardımcısı İrini Agapidaki, yerel makamlara bir genelge göndererek sivrisineklere karşı acil önlemler alınmasını istedi.

Hastaların Durumu

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu EODY tarafından yayınlanan verilere göre, toplam 143 vakadan 107’sinde Merkezi Sinir Sistemi belirtileri, özellikle ensefalit, menenjit ve akut flas paralizi görülmüştür. Şu anda hastanede yatmakta olan altı hasta bulunuyor; bunlardan dördü yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Ayrıca, 100 kişi hastaneden taburcu edilmiş, 18 kişi ise hastaneye yatırılmadan tedaviye devam edilmektedir.

Risk Altındaki Bölgeler

Kardiça, Larissa ve Trikala gibi Teselya bölgesinin öne çıkan şehirleri, Merkezi Sinir Sistemi belirtileri gösteren vakaların yüzde 41’ini oluşturuyor. Larissa Belediyesi, on ciddi vaka ile bölgede en riskli alan olarak dikkat çekiyor.

Geçmişteki Araştırmalar

2010 yılında yapılan bir sero-epidemiyolojik çalışmada, her bir ciddi Batı Nil virüsü vakası için yaklaşık 140 kişinin hafif semptomlar gösterdiği veya asemptomatik olduğu belirtilmişti.

Önlem Alınması Gerekiyor

Bu veriler, virüsün ciddi bir toplum sağlığı sorunu olabileceğini gösteriyor. Yetkililerin ve halkın, özellikle sivrisineklerin yoğun olduğu bölgelerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...