Balabanköy'de Batı Nil Virüsü görüldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Balabanköy’de Batı Nil Virüsü görüldü

Yassıköy (İasmos) Belediyesi’ne bağlı Balabanköy’de (Dialambi) Batı Nil virüsü vakası tespit edildiği açıklandı.

Batı Trakya’da özellikle İskeçe iline bağlı İnhanlı ve Avdira bölgelerinde görülen Batı Nil virüsü vakaları bu sefer Rodop ilinin Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Balabakanköy’de görüldü.

Yetkililerin açıklamasına göre 31 Ağustos Pazartesi gününe kadar Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Sağlık Müdürlüğü’nün yerleşim bölgesinde karadan ilaçlama yağacağı bildirildi.

Balabanköy ve civarındaki bölge sakinlerinin özellikle akşamları sivrisinek ısırmalarından korunmak için sivrisinek vücutlarına kovucu sprey sürmeleri öneriliyor.

Öte yandan Sağlıktan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcılığı daha önce de Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Karamusa (Mosaiko) köyünde Batı Nil Virüsü vakası görüldüğünü açıklamıştı.

Batı Nil Virüsü Nedir?

İlk kez 1937 yılında Uganda’da tanımlanan Batı Nil Virüsü, yıllar içinde dünya geneline yayılmaya devam eden bir arbovirüs enfeksiyonudur. Çoğunlukla Culex türü sivrisineklerin ısırması ile bulaşan hastalık, sıklıkla Haziran ve Eylül ayları arasında yayılır. Hastalığın dünya genelinde hızla yayılmasının sebebi, virüsü taşıyan sivrisineklerin farklı kanatlı hayvan türlerini de sokarak enfekte etmesidir. Uzun mesafeler boyunca uçan enfekte olmuş pek çok kuş türü, hastalığın kıtalar arasında yayılmasında etkin rol oynar.

Afrika ve Asya Kıtalarında sıklıkla karşılaşılan Batı Nil Virüsü, son yıllarda Avrupa ve Amerika kıtalarında da görülmeye başlamıştır. Toplum sağlığını etkileyen enfeksiyon, ülkemizde mevsimsel olarak, özellikle kuşların göç yolları üzerinde yer alan bölgelerde görülmektedir.

İnsanların yanı sıra pek çok memeli hayvan türüne de kolayca bulaşabilen arbovirüs grubunda yer alan ve nörotropik özelliğe sahip Batı Nil Virüsü, insanların santral sinir sistemini etkileyerek menenjit, ensefalit ve ataksi gibi pek çok nörolojik hastalığa neden olabilir. 

Yunanistan’da da her sene yaz dönemi görülen Batı Nil Virüsü’nde, yüksek ateş, uyuşma, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, ishal ve gastrointestinal semptomlar gibi pek çok belirtiler görülmekte ve bazı durumlarda ölümcül olabilmektedir.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/33561-rodop-ilinde-ilk-bati-nil-virusu-vakasina-rastlandi
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/33358-bati-trakyada-bati-nil-virusu-vakalarinin-sayisi-5e-cikti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'nden Yassıköy Sağlık Merkezi'ne Anlamlı Destek

Gümülcine Vakıflar İdaresi, sağlık hizmetlerinin ön cephesinde önemli bir katkıda bulunarak, 6 Mart Çarşamba günü Yassıköy Sağlık Merkezi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
Devamını oku...