Rodop ilinde Batı Nil Virüsü vakaları 9'a yükseldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop ilinde Batı Nil Virüsü vakaları 9’a yükseldi

Batı Trakya’nın Rodop ili, her ne kadar koronavirüs vakalarında son 15 gündür “temiz” olsa da, aynı şey Batı Nil Virüsü vakaları için geçerli değil.

Rodop ilinde toplamda 9 Batı Nil Virüsü vakası açıklanırken, bunlardan 4’ünün Gümülcine (Komotini) Belediyesi, 2’sinin Kozlukebir (Arriana), 2’sinin Yassıköy (İasmos) ve 1’inin Maronya-Şapçı (Sapes) belediyeleri sınırları içinde olduğu kaydedildi.

Yassıköy Belediyesi’ndeki her iki vaka da Balabanköy’de (Dialambi) görülürken, Maronya-Şapçı Belediyesi’ndeki tek vakanın ise Karakurcalı’da (Krovili) tespit edildiği bildiriliyor.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin diğer bölgelerinde ise vaka sayısı şöyle açıklandı: İskeçe (Xanthi) 8 vaka, Evros (Meriç) 2 vaka, Kavala (sadece Nestos Belediyesi sınırları içinde) 3 vaka, Drama 2 vaka.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: İskeçe itfaiyesi güçlendirilmeli

İskeçe’de çıkan yangının söndürülmesinde emeği geçen İskeçe İtfaiye Teşkilatı ve bölge halkına teşekkür eden Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, İskeçe İtfaiye Teşkilatının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Deprem Hazırlıkları Gözden Geçirildi: Büyük Bir Depreme Hazır Mıyız?

Doğu Makedonya Trakya Sivil Koruma Bölgesel Operasyonel Koordinasyon Kurulu (PESOPP), 27 Eylül Cuma günü Batı Trakya’da Rodop Eski Valilik Binası’ndaki “Yorgos Pavlidis” konferans salonunda önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi, bölgedeki olası depremler ve bu depremlerin sonuçlarıyla nasıl başa çıkılabileceği oldu.
Devamını oku...