Yunanistan içinde ve dışında çocukla seyahat için gerekli belgeler neler? - Azınlıkça
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan içinde ve dışında çocukla seyahat için gerekli belgeler neler?

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Yunanistan’da çocuklarınızla birlikte uçakla veya gemiyle seyahat etmeden önce hangi belgelere sahip olmanız gerektiğini öğrenin.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Çocuklarınızla seyahat etmek son derece eğlenceli bir deneyim olabilir. Ancak bu, çocuklara özel ekstra bagajlar veya olası bebek maması ve oyuncak paketleri ile sınırlı olmayan ciddi bir hazırlık gerektirir.

Çocuklarıyla birlikte uçak, gemi ve trenle seyahat etmek isteyen ebeveynler için gerekli belgelere sahip olmak da aynı derecede önemlidir.

İşte Yunanistan içinde ve dışında seyahat için bunların neler olduğuna dair ayrıntılı haber. Havaalanına veya limana doğru yola çıkmadan önce bu belgelerin yanınızda olduğundan emin olun.

Yunanistan içinde uçak, gemi ve trenle seyahat

Yunanistan içinde seyahat eden çocukların (2-12 yaş arası) pasaport veya sağlık defteri ya da doğum belgesi taşımaları gerekmektedir. Ebeveynlerden biriyle seyahat ediyorlarsa, diğer ebeveynin onayını içeren bir beyanname (gov.gr üzerinden çevrimiçi olarak yapabilirsiniz) bulundurmaları tavsiye edilir.

Bebekler için doğum belgesi gereklidir. 7 günlükten küçük bebekler seyahat edemez. 12 yaşından küçükler mutlaka pasaport ya da sağlık defteri ya da doğum belgesi taşımalıdır.

Yunanistan dışına uçakla seyahat

AB ve Schengen bölgesi ülkelerine seyahat eden çocuklar için pasaport gereklidir ve Sorumluluk Beyanı da İngilizce yazılmalıdır. Schengen bölgesi dışına seyahat ediyorsanız, bebekler veya küçük çocuklarla seyahat için her ülkede ayrı ayrı nelerin geçerli olduğunu kontrol etmelisiniz.

Her ülkenin reşit olmayanlar için kendi pasaport düzenlemeleri vardır, bu nedenle özel gereklilikleri kontrol etmek önemlidir. Bilmeniz gereken şey, çocukların ilk başta bir pasaporta ihtiyacı olduğudur.

Ebeveynleri tarafından eşlik edilmeyen küçükler için hangi belgeler gereklidir

Reşit olmayan kişiye ebeveyni veya yasal vasisi olmayan bir yetişkinin eşlik etmesi durumunda, her iki ebeveyn veya yasal vasi tarafından söz konusu kişinin belirli bir seyahatte çocuklarına eşlik etmesine izin veren bir beyanname imzalanmalıdır. Benzer şekilde, beyanname her iki ebeveyn tarafından imzalanmalı ve yetkili Yunan makamları (örneğin KEP, Emniyet Müdürlüğü, vb.) tarafından onaylanmalıdır.

Benzer şekilde, başka bir AB ülkesinden Yunanistan’a giriş yapan reşit olmayan kişiler, ebeveynlerinden/velilerinden yazılı izin almalı ve imzaları ikamet ettikleri/doğdukları ülkenin yetkili makamı veya Yunan konsolosluk makamları ya da Yunan Polisi tarafından onaylanmalıdır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...