İskeçe'den Gümülcine'ye: "Vardiyalı Eğitime Hayır" Eylemi Sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’den Gümülcine’ye: “Vardiyalı Eğitime Hayır” Eylemi Sürüyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi‘nde dokuz gündür devam eden “Vardiyalı Eğitime Hayır” protestoları, bugün öğrenci ve velilerin Gümülcine‘ye giderek eylemde bulunmasıyla devam etti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Öğrenci ve veliler, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün vardiyalı eğitim kararını boykot etmek için 26 Eylül Salı günü otobüs ve özel araçlarla Gümülcine’ye geldi. İlk olarak Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık, “Vardiyalı eğitime hayır” ve “Okul isteriz” sloganlarıyla kararı protesto etti.

Eyleme katılan İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lises, Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve öğrenci velilerinden oluşan bir heyet, Eyalet Eğitim Müdürü Meri Kosmidu ve Azınlık Eğitiminden Sorumlu Müdür Vasilis Simeonidis’le bir araya gelerek, okuldaki tüm öğrencilerin sabahçı olarak eğitim görmesi taleplerini bir kez daha iletti.

Protesto eylemi, daha sonra Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkanlık Binası önünde devam etti. Eyalet Başkanı Hristos Metios ile görüşen heyet, soruna acil çözüm bulunması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Görüşme sonrası kalabalığa ve basına açıklama yapan İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara, Eyalet Başkanı Metios’un olumlu bir adım atmadığını belirtti. Kara, “Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Önümüzdeki 8 Ekim’de yapılacak olan seçimler öncesinde, sorunun çözülmemiş olmasından dolayı tepkilerini sandıkta göstereceklerini belirten bazı veliler ise, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...