İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nde boykot kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nde boykot kararı

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Aile Birliği, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim uygulamasını protesto etmek amacıyla boykot kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği tarafından yapılan ortak açıklamada, okula geldikleri ilk gün itibariyle İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün akıl almaz ve birbiriyle çelişen talepleri neticesinde veli ve öğrenci temsilcileri toplantısı düzenlendiği belirtildi.

Toplantıda, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle boykot kararı alındığı kaydedildi.

Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve okul velileri de bu karara destek amaçlı 18 Eylül Pazartesi sabahı saat 7 den itibaren okul binası önünde toplanmayı ve sonrasında İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bürolarının da bulunduğu valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

Encümen Heyeti ayrıca tüm “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensuplarını protesto yürüyüşüne” çağırdı.

Boykot kararı, Batı Trakya’daki azınlık okullarında eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla alındığı ifade edildi.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve okulun Aile Birliği tarafından yapılan ortak açıklama şöyle:

BOYKOT KARARI

Öğrencilerimizin okula geldikleri ilk gün itibariyle İskeçe Orta Öğretim Müdürlüğü’nün akıl almaz ve birbiriyle çelişen talepleri neticesinde Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği tarafından 15 Eylül Cuma günü düzenlenen veli ve öğrenci temsilcileri toplantısı okulumuzun spor tesislerinde yapıldı.

Yapılan toplantıda veliler ve öğrencilere var olan durum ve İskeçe Orta Öğretim Müdürünün tavrı, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticilerinin bu kabul edilemez tavra karşı bulundukları girişimler ayrıntılarıyla anlatıldı.

Gerçekleşen toplantı neticesinde:

İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrencileri boykot kararı aldı. Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve okulumuzun velileri de bu karara destek amaçlı Pazartesi sabahı saat 7 den itibaren okul binamız önünde toplanmayı ve sonrasında İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bürolarının da bulunduğu valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

Encümen Heyeti olarak, tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensuplarını protesto yürüyüşümüze davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve İskeçe Azınlık Ortaokulu- Lisesi Okul Aile Birliği

Home » İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nde boykot kararı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kaan Ahmetoğlu İçin Cenaze Mevliti Düzenlenecek: Batı Trakya ve İskeçe Halkı Davetli

Kaan Ahmetoğlu’nun Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonrası 29 Eylül’de hayatını kaybettiğini daha önce sizlere duyurmuştuk. Genç öğrencinin vefatının ardından, ailesi ve sevenleri tarafından bir cenaze mevliti düzenleneceği bildirildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Encümenler Heyeti: 'İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Sorunlarına Çözüm Arayışları Sonuçsuz Kalıyor'

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde yaşanan sorunlar giderek karmaşık bir hale geliyor. İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yeni bir açıklama yayınladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi, Genç Yaşta Yitirdiği Öğrencisi Kaan Ahmetoğlu için Yasta

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde üçüncü sınıf öğrencisi Kaan Ahmetoğlu’nun, Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle duyuruldu.
Devamını oku...