İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi'ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından, okulda vardiyalı eğitime devam edilmesi kararı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Eyleme PASOK Milletvekili Burhan Baran ve SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek de katılarak destek verdiler.

18 Eylül Pazartesi sabahı okul binası önünde toplanan Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, öğrenciler ve öğrenci velileri, İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bulunduğu valilik binasına doğru protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Hatırlanacağı üzere İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Aile Birliği, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim uygulamasını protesto etmek amacıyla boykot kararı almıştı.

Protesto eyleminde azınlık kuruluşları başkan ve temsilcileri, DEB Partisi Başkanı Asafoğlu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve yerel seçimlerdeki adaylar da hazır bulundular.

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara ve Okul Aile Birliği Başkanı Bingül Tuzlacı eylemin yarın da devam edeceğini belirttiler.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve okulun Aile Birliği tarafından yapılan 16 Eylül 2023 tarihli ortak açıklama şöyleydi:

BOYKOT KARARI

Öğrencilerimizin okula geldikleri ilk gün itibariyle İskeçe Orta Öğretim Müdürlüğü’nün akıl almaz ve birbiriyle çelişen talepleri neticesinde Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği tarafından 15 Eylül Cuma günü düzenlenen veli ve öğrenci temsilcileri toplantısı okulumuzun spor tesislerinde yapıldı.

Yapılan toplantıda veliler ve öğrencilere var olan durum ve İskeçe Orta Öğretim Müdürünün tavrı, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticilerinin bu kabul edilemez tavra karşı bulundukları girişimler ayrıntılarıyla anlatıldı.

Gerçekleşen toplantı neticesinde:

İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrencileri boykot kararı aldı. Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve okulumuzun velileri de bu karara destek amaçlı Pazartesi sabahı saat 7 den itibaren okul binamız önünde toplanmayı ve sonrasında İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bürolarının da bulunduğu valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

Encümen Heyeti olarak, tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensuplarını protesto yürüyüşümüze davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve İskeçe Azınlık Ortaokulu- Lisesi Okul Aile Birliği

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Nasıl Yaşayacak? Çiftçilerin Varoluşsal Mücadelesi...

Atina’dan avukat Stavros I. Stavridis, çiftçilerin karşılaştığı varoluşsal sorunlara dikkat çeken yazısında, şehir merkezlerindeki insanların, çiftçilerin yaşadığı zorluklardan habersiz olduğunu ve çiftçilik mesleğinin bugünkü ekonomik ve sosyal krizini gözler önüne seriyor.
Devamını oku...