İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi'ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından, okulda vardiyalı eğitime devam edilmesi kararı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Eyleme PASOK Milletvekili Burhan Baran ve SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek de katılarak destek verdiler.

18 Eylül Pazartesi sabahı okul binası önünde toplanan Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, öğrenciler ve öğrenci velileri, İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bulunduğu valilik binasına doğru protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Hatırlanacağı üzere İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Aile Birliği, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim uygulamasını protesto etmek amacıyla boykot kararı almıştı.

Protesto eyleminde azınlık kuruluşları başkan ve temsilcileri, DEB Partisi Başkanı Asafoğlu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve yerel seçimlerdeki adaylar da hazır bulundular.

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara ve Okul Aile Birliği Başkanı Bingül Tuzlacı eylemin yarın da devam edeceğini belirttiler.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve okulun Aile Birliği tarafından yapılan 16 Eylül 2023 tarihli ortak açıklama şöyleydi:

BOYKOT KARARI

Öğrencilerimizin okula geldikleri ilk gün itibariyle İskeçe Orta Öğretim Müdürlüğü’nün akıl almaz ve birbiriyle çelişen talepleri neticesinde Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği tarafından 15 Eylül Cuma günü düzenlenen veli ve öğrenci temsilcileri toplantısı okulumuzun spor tesislerinde yapıldı.

Yapılan toplantıda veliler ve öğrencilere var olan durum ve İskeçe Orta Öğretim Müdürünün tavrı, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticilerinin bu kabul edilemez tavra karşı bulundukları girişimler ayrıntılarıyla anlatıldı.

Gerçekleşen toplantı neticesinde:

İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrencileri boykot kararı aldı. Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve okulumuzun velileri de bu karara destek amaçlı Pazartesi sabahı saat 7 den itibaren okul binamız önünde toplanmayı ve sonrasında İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bürolarının da bulunduğu valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

Encümen Heyeti olarak, tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensuplarını protesto yürüyüşümüze davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve İskeçe Azınlık Ortaokulu- Lisesi Okul Aile Birliği

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Radyo AzınlıkçaYunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki Azınlık Okulunun Mahkumiyetinin Devamı…

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde öğleden sonra vardiyalı eğitim “dayatması” nedeniyle günlerdir devam eden yoğun protestolar, ulusal medya tarafından görmezden geliniyor! Televizyon kanallarının gazetecileri Yunan gazeteciliğinin utancını bir kez daha kanıtlıyor!
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nde boykot 5. güne ulaştı 

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde “Vardiyalı Eğitime Son” eylemi beşinci gününe ulaştı. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nin Boykot Eylemini Destekledi

SYRIZA’nın Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitime karşı düzenlenen boykot eylemine katılan öğrenci ve velileri ziyaret etti.
Devamını oku...