Yeni Kimlik Kartları İçin İlk Gün 46 Bin Randevu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Kimlik Kartları İçin İlk Gün 46 Bin Randevu

Yunanistan‘da, yeni tip çipli kimlik kartlarının çıkarılması için oluşturulan platform, ilk gün 46 bine yakın vatandaşın randevu talebiyle karşılaştı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Platformun sabah saat 08:30’da açılmasının ardından ilk gün yaklaşık 46 bin randevu alındığı açıklandı. Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı tarafından belirtildiği üzere, her gün müsaitlik durumuna göre yeni randevular açılmakta.

Başvuru yapacak kişilerin Yunanistan’daki daimi ya da geçici ikamet adreslerine göre bir Düzenleme Makamı seçmeleri ve belirli bir gün ve saat için randevu almaları gerekiyor. Başvuru esnasında kişinin tam adı, e-posta adresi ve isteğe bağlı olarak telefon numarası giriliyor. Randevuyu üçüncü bir kişi de alabilir, fakat hizmetin gerçekleşebilmesi için randevu sahibinin şahsen orada olması zorunlu.

Başvuru tamamlandıktan sonra, kişinin e-posta adresi doğrulanıyor ve ardından Düzenleme Makamı’nın iletişim bilgileri e-posta ile gönderiliyor. Randevular, ilk talebin gönderilmesinden en geç sekiz saat önce yeniden planlanabilir ya da iptal edilebilir. Ayrıca, planlanan randevu saatinin hem 24 saat öncesinden hem de iki saat öncesinden e-posta yoluyla hatırlatma yapılıyor.

Özellikle, kimlik kartının kaybolması veya çalınması durumunda vatandaşların, ikamet adreslerine bağlı olarak yetkili Kart Verme Makamına başvurmaları ve yeni bir kart için randevu alması gerekmektedir.

Randevular arasında yeterli zaman bırakılarak, bir randevunun tamamlanması ve bir sonrakinin başlaması için uygun zaman aralığı sağlanmış oluyor. Mevcut randevuların gün ve saatleri de değiştirilebiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...