İskeçeli Nihat Veli ve Sinan Köse için PAME’den açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Nihat Veli ve Sinan Köse için PAME’den açıklama

1 Mayıs 2020 - Atina Syntagma Meydanı

Yunanistan’da Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME), İskeçeli emekçi Nihat Veli ve Sinan Köse’nin iş kazası nedeniyle yaşamlarını yitirmesi nedeniyle açıklama yayımladı.

“Kısa bir süre önce Avusturya’da yitirdiğimiz inşaat işçisi – kalıpçı Sinan Köse’nin vefatıyla ilgili açıklamamızın mürekkebi kurumadan şimdi de İskeçe’nin Ilıca (Thermes) köyünden Nihat Veli, Kavala’daki taş ocağında son nefesini verdi” denilen açıklamada, İskeçeli işçilerin iş kazalarının kurbanı olmaya devam ettiğinin altı çizildi.

Bir yandan pandemi nedeniyle her gün yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği bir ortamda diğer yandan işçilerin de iş kazalarında can verdiğini vurgulayan PAME, merhumların aile ve yakınlarına başsağlığı dilerken, tüm bu işçi ölümlerinden doğan acı ve yasın örgütlenme ve mücadeleye dönüşmesi çağrısında bulundu.

Güvenlik önlemi eksikliklerini ve para babalarının işçi sınıfına karşı uyguladığı sömürüyü kınayan PAME, taleplerini ise şöyle sıraladı:

  • İş kazalarının nedenlerinin acilen günyüzüne çıkarılması ve sorumluların sorumluluklarını üstlenmeleri
  • Söz konusu taş ocağında tüm sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması
  • Merhumum ailesinin acilen desteklenmesi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...