Yunanistan'da 29 Ekim Gecesi Saatleri 1 Saat Geri Alacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 29 Ekim Gecesi Saatleri 1 Saat Geri Alacağız

Yunanistan’da saatlerin ibreleri ne zaman dönecek sorusunun yanıtı geldi. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayının son Pazar günü, yani 29 Ekim’de, saatler bir saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek. Saatler 04:00’te 03:00’e alınacak, yaz saati uygulaması sona erecek.

Avrupa Düzeyinde Karar Yok

Bir hatırlatma yapmak gerekirse, Avrupa düzeyinde saat değişikliğinin kaldırılmasına yönelik bir karar hiçbir zaman alınmamıştır. Bu, Avrupa Parlamentosu’nun bir pozisyonuydu ve Konsey’de hiçbir zaman tartışılmadı ya da daha fazla bir şeye dönüşmedi.

Direktife Göre İbreler Dönecek

Avrupa Parlamentosu ve Konseyin 19/01/2001 tarihli ve 2000/84 sayılı Direktifi gereğince, 29 Ekim Pazar günü saat ibreleri bir saat geri alınmalı. Bu değişiklik sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, saat 04:00’te 03:00’e açılanarak yapılacak.

Bu uygulama, özellikle enerji tasarrufu ve trafik güvenliği gibi konuları olumlu etkilemek amacıyla devam ediyor. Ancak, konu Avrupa genelinde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yeni bir karar alınana kadar Yunanistan, mevcut uygulamayı sürdürecek. Vatandaşların bu tarihi unutmaması ve gereken düzenlemeleri yapması öneriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...