Üst düzey ABD subayları Batı Trakya’ya geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Üst düzey ABD subayları Batı Trakya’ya geliyor

https://alexpoli.gr/wp-content/uploads/2018/03/IMG_20180307_084830.jpg

Üst düzey Amerikalı subaylardan oluşacak bir heyetin önümüzdeki günlerde Batı Trakya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Evros iline bağlı Dedeağaç’ı (Alexandroupoli) ziyaret etmesi beklenen Amerikalı subayların ABD’yi bölgede ilgilendiren konuları görüşeceği ifade ediliyor.

Evros-news.gr’nin aktardığına göre heyet gerek ABD’nin Atina Büyükelçiliği’ndeki kurmaylarından gerekse de NATO kurmaylarından oluşacak. Ziyaretin ve temasların tam içeriği ise henüz net olarak bilinmiyor.

Ancak Amerikalı heyetin kısa bir süre önce Romanya’dan gelen helikopterlerin iniş yaptığı ve parçalandıktan sonra Amerikan savaş gemisiyle İspanya’ya gönderildiği Dedeağaç Limanını ziyaret etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ayrıca Dedeağaç’a kurulması planlanan Amerikan üssü ile ilgili de heyetin temaslarda bulunabileceği yorumları yapılıyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre öte yanda bu ziyaretin iki önemli olay sonrası yapıldığına da dikkat çekilirken, bu gelişmelerin Evros İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç’in diğer yerel yöneticilerle birlikte NATO’nun Brükseldeki merkez ofislerini ziyaret etmesi ve iki Yunan askerinin Türkiye’de tutuklanması olarak sıralanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et