Yunanistan’da öğrenciler 12 ve 19 Nisan’da sınıflara dönecek deniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da öğrenciler 12 ve 19 Nisan’da sınıflara dönecek deniyor

Yunanistan’da koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesi konusu gündemin başlıca konusu olmaya devam ederken, mağazaların açılmasını bekleyenlere kötü haber geldi.

Uzun süre 22 Mart’ta ‘click away’ sistemiyle açılması konuşulan ‘koyu kırmızı’ bölgelerdeki mağazalar beklenen tarihte açılmamış, ümitler 29 Mart’a kalmıştı.

Ancak İçişleri Bakanı Stelyos Peças, bu sabah katıldığı bir canlı yayında, vaka sayılarının yüksek olması nedeniyle 29 Mart’ta açılma ihtimalinin neredeyse imkansız olduğunun sinyalini verdi.

Peças, ‘Hükümet için öncelik kamu sağlığı, dolayısıyla bu şartlarda mazağaların açılması gerçekleşebilecek bir şey değil’ diyerek adeta tartışmalara son noktayı koydu.

Bu durumda mağazaların açılması otomatik olarak 5 Nisan’a sarkarken, mağazaların açılışından bir hafta sonra, yani büyük ihtimalle 12 Nisan’da ortaokul ve lise öğrencilerinin sınıflara döneceği; onlardan bir hafta sonra ise, 19 Nisan’da, ilkokul öğrencilerinin sınıflarında yerlerini alacağı vurgulanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...