Öğrenciler sınıflara nasıl dönecek? Üniversite giriş sınavında hastalanan ne yapacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğrenciler sınıflara nasıl dönecek? Üniversite giriş sınavında hastalanan ne yapacak?

Yunanistan Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos, öğrencilerin 10 Mayıs’ta okullara nasıl döneceği ve üniversite giriş sınavları (panellinies) konularına açıklık getirdi.

Bakan, anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda da liselerde olduğu gibi eğitimci, öğrenci ve personelin self-test yaparak sınıflara döneceğini belirtti.

Self-testlerin daha önce lise öğrencilerinde olduğu gibi, veliler tarafından AMKA numaraları ile bedava olarak alınacağını, yine velilerce sonucun self-testing.gov.gr platformuna bildirileceğini belirten Kerameos, öğrencilerin derslere katılabilmeleri için sonucun negatif olmasının şart olduğunu kaydetti.

Düz liseler için 14 Haziran, meslek liseleri içinse 15 Haziran’da başlayacak olan üniversite giriş sınavlarına da değinen Bakan, sınav günlerinde öğrencilerin olası hastalanmaları durumunda Eylül’de tekrardan sınav verebileceklerini kaydetti.

‘Bu konuda yasal çerçeve var, herhangi bir hastalığı olan öğrenci, Eylül’de tekarardan sınav verebilme hakkına sahip. Detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak’ diyen Kerameos, ilkokul ve ortaokullarda da sınıf geçme sınavlarının geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da iptal edildiğini vurguladı.

Self-testlerin önemine dikkat çeken Bakan, testler sayesinde semptom göstermeyen öğrencilerin de tespit edildiğini ve çok önemli olduğunu kaydederken, okullarda vaka sayısının artış göstermediğini belirtti.

Kerameos son olarak ilköğretimde eğitim yılının 25 Haziran’da, ortaokul ve liselerde ise 11 Haziran’da son bulacağunı aktardı, yeni eğitim yılının ne zaman başlayacağı sorusuna ise ‘Buna cevap vermek için şimdilik erken’ yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...