Eyalet Başkan adayı Topsidis'ten İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrenci ve velilerine destek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eyalet Başkan adayı Topsidis’ten İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrenci ve velilerine destek

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Adayı ve Bölgesel Sentez Listesi Başkanı Hristodulos Topsidis, İskeçe ziyaretinde dört gündür boykot eylemini sürdüren İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrenci ve velilerine destek verdi. Topsidis, prefabrik sınıf sorunu çözeceği sözünü verdi.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Adayı ve Bölgesel Sentez Listesi Başkanı Hristodulos Topsidis, seçimi kazanmaları halinde, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’ndeki vardiyalı eğitim sorunuyla ilgileneceği ve hayata geçirilecek ilk işlerden birinin de okulun prefabrik sınıflar konusu olacağını söyledi.

Vardiyalı eğitime hayır eylemini devam ettiren öğrenci ve velileri destek veren Topsidis, “Azınlık öğrencileri, tüm Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki diğer öğrencilerle eşittir. Aynı haklara sahiptir. Buradaki öğrencilerin huzurunda söz vermek istiyoruz. Görevi devralacağımız 1 Ocak’tan itibaren hayata geçirilecek ilk işlerden biri daha önce size söz verilerek yerine getirilmemiş olan prefabrik sınıflar konusu olacaktır. Bunu hayata geçireceğiz. Seçimlere 15 gün kala ne söyleyecekler? Bunu yapacaklarını mı söyleyecekler? Nasıl yapacaklar ki? Zaten görevde olmayacaklar. Acil olarak yapılması gereken. Prefabrik sınıfların yapılmasıdır. Ki, çocuklar öğleden sonra eğitim yapmasınlar. İkinci aşama ise yeni bir okul binasının yapımıdır. Tüm çocukların eşit haklara ve eşit imkanlara sahip olmaları gerekiyor. Eyalet meclis üyemiz İrfan Hacıgene bu okul binası konusunu beş kez eyalet meclisine taşıdı. Hiçbir cevap alamadı. Verilen cevaplar da üstünkörü cevaplar oldu.” ifadelerini kullandı.

Eyalet başkan adayı Topsidis ve Bölgesel Sentez listesinde yer alan azınlık üyesi eyalet meclis üye adayları ile 21 Eylül Perşembe günü İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi önünde gerçekleştirilen boykot eylemine destek verdi.

Topsidis’in listesinden eyalet meclis üyesi olan ve 8 Ekim seçimlerinde de eyalet meclis üye adayı olan İrfan Hacıgene, yönetimin sorunu bilmediğini ve gerçek anlamda ilgilenmediğini söyledi. Hacıgene, “Biz AB vatandaşıyız. Eşit haklara sahibiz. Biz liste olarak bu projenin hayata geçirileceğine dair söz veriyoruz. Bu okul birileri istese de, istemese de yapılacak.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Adayı ve Bölgesel Sentez Listesi Başkanı Hristodulos Topsidis, 25 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 19.00’da İskeçe’de Z Palace Otel’de seçim konuşması yapacak.

Etkinlik sırasında, İskeçe Eyalet Meclis Üyesi adaylarının yanı sıra, Bölgesel Sentez Listesi’nin programı tanıtılacak. Etkinlik halka açık olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et