İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'ndeki vardiyalı eğitim sorunu Yunan Meclisi'nde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’ndeki vardiyalı eğitim sorunu Yunan Meclisi’nde

SYRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Meropi Cufi tarafından Yunanistan Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanına sunulan soru önergesi, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi‘nde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Önergede, okulun bina imkânlarının sabah vardiyasında okula devam eden öğrenci sayısının azaltılması için yeterli olmasına rağmen, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulu sabah ve öğleden sonra vardiyalarında çalıştırma yönündeki ani kararının öğrencilerin programını bozduğu belirtildi.

soru öneresinde, öğrencilerin okulun sadece sabah vardiyasında faaliyet göstermesi yönündeki talebinin kabul edilmemesi, öğrenciler ve veliler arasında büyük bir tepkiye neden olduğu ifade edildi.

Önergede ayrıca, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi‘nin karşı karşıya olduğu ciddi bina sorununa da değinildi. Okulun 19. yüzyıldan kalma bir binada yer aldığı ve laboratuvar odaları için altyapının bulunmadığı ifade edildi.

Önergede Bakan’a şu sorular yöneltildi:

  • Öğrenci sayısı azaldığı için İskeçe Azınlık Lisesi’nin sabah vardiyasında çalışmasına izin vermeyi düşünüyor mu?
  • Bina sorununun kesin olarak çözülebilmesi için yeni bir okul binası inşa edilmesi veya İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’ne yeni bir bina bulunması için prosedürleri başlatmayı düşünüyor mu?
  • En azından, okulun bina sorununa kısa vadeli bir çözüm olarak Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin ek binasına ek PROKAT odalarının yerleştirilmesine katkıda bulunmayı ve böylece okulun sorunsuz bir şekilde ve sabah programı sırasında çalışabilmesini sağlamayı düşünüyor mu?

Öte yandan İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde boykot dördüncü günde de devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kaan Ahmetoğlu İçin Cenaze Mevliti Düzenlenecek: Batı Trakya ve İskeçe Halkı Davetli

Kaan Ahmetoğlu’nun Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonrası 29 Eylül’de hayatını kaybettiğini daha önce sizlere duyurmuştuk. Genç öğrencinin vefatının ardından, ailesi ve sevenleri tarafından bir cenaze mevliti düzenleneceği bildirildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Encümenler Heyeti: 'İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Sorunlarına Çözüm Arayışları Sonuçsuz Kalıyor'

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde yaşanan sorunlar giderek karmaşık bir hale geliyor. İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yeni bir açıklama yayınladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi, Genç Yaşta Yitirdiği Öğrencisi Kaan Ahmetoğlu için Yasta

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde üçüncü sınıf öğrencisi Kaan Ahmetoğlu’nun, Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle duyuruldu.
Devamını oku...