‘Türklerin Yunanistan’a girişine izin verilsin. Yerel ekonomiye olumsuz etki ediyor’ - Topsidis - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Türklerin Yunanistan’a girişine izin verilsin. Yerel ekonomiye olumsuz etki ediyor’ – Topsidis

Evros İli Ticaret Odası Başkanı ve Eyalet Meclisi Anamuhalefet Listesi Lideri Hristodulos Topsidis

Evros İli Ticaret Odası Başkanı ve Eyalet Meclisi Anamuhalefet Listesi Lideri Hristodulos Topsidis Türk ziyaretçilerin Yunanistan’a girişine izin verilmesini istedi.

Yetkililere gönderdiği mektupla Evros’ta kara sınır kapılarındanTürk ziyaretçilerin gelmesine izin verilmesini talep eden Topsidis, sınırların sadece ülkeden çıkanlara hizmet etmemesi gerektiğini belirtti.

Yerel ekonominin turiste ihtiyacı olduğunu kaydeden Ticaret Odası Başkanı bölge ekonomisinin canlanması için Türk ziyaretçilere sınırların kapalı tutulması kararının gözden geçirilmesini istedi.

Topsidis, “Gümrük, Yunanistan’a girenlere değil, yalnızca Yunanistan’dan ayrılanlara hizmet ediyor. Bu planın değiştirilmesi gerektiğine inanıyor ve yerel ekonomiye olumsuz etkisi olduğu için gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Özellikle Türk pazarlarının Yunan pazarından çok daha ucuz olduğu da göz önünde bulundurularak, yetkili Bakanlıklarla işbirliği içinde yetkili birimlerin, yerel ekonomimizi – en azından kısmen – canlandıracak turistlerin girişine izin verecek şekilde gümrüklerin işleyişini yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et