Cihan İmamoğlu bağımsızlığını açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cihan İmamoğlu bağımsızlığını açıkladı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin Rodop meclis üyelerinden olan Cihan İmamoğlu, seçildiği “Bölgesel Sentez” (Periferiaki Sinthesi) listesinden istifa etti.

Hristodulos Topsidis liderliğindeki anamuhalefet listesinden istifa eden İmamoğlu’nun istifa açıklamasındaki “acil işbirliği zorunluluğu” vurgusuysa, birçok kesim tarafından Eyalet Başkanı Hristos Metios ile anlaştıkları ve önümüzdeki dönemde İmamoğlu’nun Eyalet idaresinde rol alacağı şeklinde yorumlandı.

İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemiz açısından, özellikle de Batı Trakya gibi hassas bir bölgede, koronavirüs pandemisi ve ekonomik krizle savaş verdiğimiz kritik bir dönemin içindeyiz.

Aktif muhalefette bir yılı tamamlarken, muhalefet kanadında yer alan listelerin maalesef ortak hedeflerin yerine getirilmesine yönelik iyi niyetli çabaları gölgede bırakan uzun tartışmalarla zaman kaybettiğini tecrübe etmiş bulunmaktayım. Konjonktürün gerektirdiği acil işbirliği zorunluluğu, bölgemiz için özel bir vizyon geliştirilmeden ve hizmet sunulamadan bir kenara bırakıldı.

Bana güvenen ve haklı olarak Eyalet Meclisi’nde toplumumuzun menfaatini hedefleyen uygulanabilir öneriler sunmamızı ve etkin bir şekilde ilerlememizi bekleyen hemşerilerimize karşı hissettiğim sorumluluk duygusuyla Bölgesel Sentez Listesi’nden ayrıldığımı ve bağımsız eyalet meclis üyesi olarak yoluma devam ettiğimi duyururum.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...