Batı Trakya'daki Elektrikli Araba Satışları Neden Az - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da hala benzinli ve dizel otomobil tercih ediliyor – Elektrikli için erken

Batı Trakya genelinde hala geleneksel olarak bilinen benzinli ve dizel araçların satışı en büyük payı almayı sürdürüyor. Ancak yavaş yavaş hibrit arabalar da satılmaya başlıyor.

Batı Trakya’da elektrikli otomobillerin satışından bahsetmek için ise henüz çok erken. Bölgede çok az sayıda elektrikli arabalar satıldı ama sayıları çok az. Ayrıca, geleneksel otomobiller söz konusu olduğunda, alıcılar çoğunlukla benzinli motorları tercih ediyor. Dizel motorların satışları düştü. Teslimat süresi çok iyileşti, ancak şirkete ve modele bağlı olarak hala bazı gecikmeler var.

Yunanistan’da Araba Fiyatları 

Yunanistan için bugünkü ortalama araç fiyatlarıyla ilgili olarak sıfır kilometre benzinli bir araçtan bahsediyorsak 20.000 evroya yaklaşıyoruz. Dizel bir araçtan bahsediyorsak 23.000 evro civarındayız ve hibrid bir araca geçersek 30.000 evro ve üzerinde başlıyoruz (markaya bağlı olarak). Elektrikli olanlara gelince, 35,000 evro ve üzeri fiyatlardan başlıyoruz. Burada, devlet tarafından sübvansiyon verilen elektrikli otomobiller için programın halen devam ettiğini belirtmeliyiz.

Peki elektrikli otomobil satışları neden hala çok düşük?

Batı Trakya’da yurttaşlar hala elektrikli arabalar konusunda meraklı değiller. Bunun başlıca nedenleri insanların bunlardan haberdar olmaması. Yunanistan için elektrikli arabalar hala yeni bir şey, yurtdışında ise 5-6 yıldır varlar. Ayrıca Batı Trakya’da şarj istasyonları çok fazla değil.

Araç Satışları Yaz Dönemi Arttı

Ekonomik olarak baktığımızda, özellikle yaz ayları araba satışları arttı. Geçen yıla göre satışlarda artış gözlendi. Genel olarak Yunanistan‘da satışların yarısı ve daha fazlası lider araç şirketleri ve kiralama şirketleri (%55) tarafından gerçekleştirildi. Satışların yüzde 45’i ise özel şahıslar tarafından yapılan perakende satışlardan oluştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...