Dendias: Türkiye’nin hibrit tehdit olarak kullandığı göçmen akınlarına karşı çelik çit öreceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias: Türkiye’nin hibrit tehdit olarak kullandığı göçmen akınlarına karşı çelik çit öreceğiz

Evros’ta (Meriç) Yunan – Türk sınırında yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Türkiye’nin Neo-Osmanlıcılık ile yaşadığını” öne sürdü.

Thema 104,6 radyosuna konuşan Dışişleri Bakanı Evros’ta “Yunan toprağının Türkler tarafından işgal edildiği” sorusunu yanıtladı.

“Bu tartışma aşırı sağcılar tarafından başlatıldı” diyen Dendias “Salı günü meclisteki görüşmelerde neden açıklamalarımın doğru olduğunu ve doğru tabirlerin kullanıldığını analiz ettim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin izlediği taktik kendisine sorulan Dışişleri Bakanı “Türkiye’nin çıkarlarını değerlendirecek yetkili kişi değilim” dedi ve ekledi:

“Ancak Ankara’ya tavsiye verme imkanım olsaydı, gambot mantığıyla egemenlik kurmaya çalışan bir ülke gibi değil de 21’inci yüzyıl ülkesi gibi davranmasını önerirdim”

Nikos Dendias

Evros’taki Yunan – Türk sınırına yeni çelik çitin örüleceğini söyleyen Yunan Dışişleri Bakanı “çitin, Türkiye’nin hibrit tehdit olarak kullandığı göçmen akınlarına karşı örüleceğini” vurguladı.

Türk – Yunan ilişkilerinin “bir sıcak, bir soğuk seyrettiğini” ifade eden Nikos Dendias, “Gerginlikten tansiyonun düşürmesine geçiyoruz. Yunanistan tansiyonun düşürülmesini ve dostluk elinin uzatılmasını uluslararası hukuk çerçevesinde istiyor. Eğer Türkiye de bu çerçevede görüşmek isterse Yunanistan bu konuda isteklidir. Tansiyonun düşük olduğu günler de oluyor, Türk yetkililerin kabul edilemez şeyler söylediği günler de”.

Dışişleri Bakanı Dendias “Yunanistan’ın her zaman uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesinde hareket ettiğini” söylerken “bunları ihlal eden, göçmenleri sınırlara sevk eden Türkiye’dir. Maalesef Türk yetkililerin ‘koronavirüs krizi sona erdiğinde göçmenlerin sınırlara ulaşmasının engellenmeyeceği’ yönünde açıklamaları” var şeklinde konuştu.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27661-yunanistan-kara-sinirlarini-ne-zaman-aciyor
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27599-micotakis-turkler-bu-yuzden-asabi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Evros’taki Yunan – Türk sınırına 400 sınır muhafızı gönderiyor

Worth reading...