Hastanelerde giden 7 bin personelin yerine 5 bin geliyor: Açık büyüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hastanelerde giden 7 bin personelin yerine 5 bin geliyor: Açık büyüyor

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, Ulusal Sağlık Sisteminde binlerce kadrolu çalışanın işe alınmasını duyurdu. Ancak, bu işe alımlar, emekli olan ve ayrılan çalışanların sayısının çok altında.

Panhellenik Kamu Hastane Çalışanları Federasyonu POEDIN verilerine göre, 2022’den Mayıs 2023’e kadar geçen 17 ayda 7.000 çalışan hastanelerden ayrıldı. 2022’de 5.000 ve 2023’ün ilk beş ayında 2.000.

Panhellenik Kamu Hastane Çalışanları Federasyonu Genel Sekreteri Yorgos Buzos, “Hükümetin işe alım vaatleri, gerçeklikten kopuk” dedi. “Kurumlar, emekli olan ve ayrılan çalışanların yerini doldurmak için yeterli sayıda kadrolu çalışanı işe alamayacak.”

Buzos, personel açığının, hastanelerin işleyişini ve hastalara verilen bakım kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

“Hastaneler, sürekli iş güvencesizliği içinde olan hoşnutsuz yardımcı personel ile dolu” diyen Genel Sekreter,. “Bu da hastalara verilen bakım kalitesini olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan hükümeti, personel açığını kapatmak için daha fazla işe alım yapma sözü verdi. Ancak, gerçekte söz konusu işe alımların yeterli olmayacağı görülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...