Yunanistan'da yüksek dizel fiyatlarına öfke: Benzincide 10 evroluk koyanlar artıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da yüksek dizel fiyatlarına öfke: Benzincide 10 evroluk koyanlar artıyor

Yunanistan’da kurşunsuz benzin fiyatıyla aynı seviyede olan ve hatta bazı durumlarda bunu aşan dizel benzin fiyatı, ticari amaçlı dizel arabası olan sürücüler için olduğu kadar sade vatandaşlar için de sıkıntıya neden oluyor.

Bugün dizel benzinin ortalama fiyatı litre başına 2,19 euro ile 2,29 euro arasında değişirken, kurşunsuz benzin fiyatı ile tam olarak aynı seviyelerde.

Benzin istasyonu sahiplerine göre, “iki haftadır dizel benzin kurşunsuz fiyatıyla aynı hatta ondan daha pahalıya mal oldu. Araç sahipleri daha önce araçlarına koydurdukları miktarları almaya zorlanıyor. Çoğu araç sahibi 10 ila 20 evroluk dizel benzin konulmasını istiyor. 

Sürücüler hükümetin dizel benzindeki 15 sentlik sübvansiyonu geri getirip getirmeyeceklerine ilişkin kararlarını duymayı bekliyor.

Hatırlanacağı üzere kasada parası kalmayan hükümet evlerde ısınma amacıyla kullanılan mazota indirim yapılması için dizel benzindeki indirimi kaldırmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...