Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in çiftçi eylemlerinin artmasının ardından, tarım sektörüne yönelik 5+1 yeni önlemi duyurdu.

Vergi İndirimleri ve Elektrikte İndirim

Miçotakis, Parlamento’da gerçekleştirdiği konuşmada, zirai yağ üzerindeki KDV’nin (FPA) 2024 yılına kadar iade edileceğini ve çiftçilere elektrikte ilave %10 indirim yapılacağını açıkladı.

Elektrikte %10 Ek İndirim

Çiftçilerin enerji maliyetlerini azaltmak için DEİ, tarımsal elektrikte %10 ek indirim yapacak. Yerel ve Genel İyileştirme Kuruluşlarının DEİ’ye olan borçları ödenecek ve Teselya’daki OEB’lerin %75’lik borcu devlet tarafından üstlenilecek. Yunanistan genelindeki kalan borçlar ise on yıl içinde ödenecek.

Fotovoltaik Parklar ve “Tarlada Fotovoltaik” Programı

Çiftçilere sunulacak başka bir destek ise batarya ile çalışan fotovoltaik parkların inşası. Bu parklar, çiftçilerin enerji maliyetlerini on yıl boyunca en az %30 oranında azaltacak. Ayrıca, çiftçilere özel “Tarlada Fotovoltaik” adlı bir program başlatılacak ve trafo merkezlerindeki elektrik alanları artırılacak.

Hassas Durumdaki Vatandaşlara Destek

Miçotakis ayrıca, Apollo Programı aracılığıyla seçilecek olgun yenilenebilir enerji projelerinin, hassas durumdaki vatandaşların ve kamu hizmetlerinin enerji ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti.

“Bedava Para Dağıtmayacağız”

Başbakan, ELTA tazminatının önümüzdeki çeyrekte tamamlanacağını ve Avrupa tarım rezervinden 43 milyon evro verileceğini de duyurdu. Ancak Miçotakis, “Hızlı olmak istiyoruz ama bedava para dağıtmayacağız” diyerek, desteklerin dikkatli ve adil bir şekilde dağıtılacağını söyledi.

Son dönemde sokaklara dökülen çiftçiler sorunlarının çözülmesini ve ülkenin kırsal kalkınmasınının desteklenmesini talep ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...