İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti: Amaç çocukları azınlık okullarından uzaklaştırmak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti: Amaç çocukları azınlık okullarından uzaklaştırmak

Batı Trakya’daki iki azınlık ortaokul-lisesinden biri olan İskeçe (Xanthi) Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nin Encümen Heyeti, öğrenci ve velilere hitaben yayınladığı açıklamada okula ek prefabrik bina taleplerinin yetkililerce karşılanmamasına tepki gösterdi.

Ülke genelinde birçok okulda ek prefabrik binalara izin verilirken İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ne bu kolaylığın sağlanmadığını belirten Heyet, bunun altında yatan nedenin ise azınlık çocuklarının mümkün olduğunca daha azının azınlık liselerini tercih etmeleri olduğunu iddia etti.

Encümen heyetinin açıklaması şöyle:

BİLGİLENDİRME

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin vefakar ve cefakar öğrencileri ve velileri;

Hepinizin bildiği üzere, 1 Eylül itibariyle 2020-2021 eğitim yılı başlamış olup, okulumuzda görev alacak öğretmenlerimiz bir iki eksik dışında işbaşı yapmışlardır. Yine hepinizin bildiği gibi, bir değişiklik olmadığı taktirde 14 Eylül pazartesi günü okulumuzun kapıları var olma sebebimiz öğrencilerimize açılacaktır.

Malumunuz, okulumuz, İskeçede tek Azınlık Ortaokulu ve Lisesi olarak, birçok sorunla karşı karşıya, binbir zorluk ve imkansızlık içerisinde azınlık öğrencilerinin eğitimlerini hak ettikleri ve diledikleri gibi almaları yönünde çaba sarfetmektedir. Ne yazık ki, bu eğitim yılını da var olan sorunlara çare bulunmadan ve hatta kimi kesimlerin işleri daha zorlaştırmak adına çabalarıyla açmış bulunuyoruz. Bina sorunumuz artık herkes tarafından bilinirken, maalesef hiçbir yetkili bu sorunun çözülmesine yönelik tek bir adım atmamıştır. Geçen yıl öğrencilerin başlattığı boykotun sonlandırılması için verilen vaatler, vaat olmaktan öteye geçememiştir. Ek bina avlusuna prefabrik sınıfların yerleştirilmesi ile ilgili başvurumuz için tarafımıza, ısrarlı taleplerimize rağmen tatmin edici bir cevap verilmemiştir. Bu vesileyle yetkililere bir kez daha sormak isteriz, neredeyse her okula yerleştirilen prefabrik sınıflar bizim okulumuza neden yerleştirilmemektedir? Hepimiz bu sorunun cevabını biliyoruz. Amaç mümkün olduğunca az azınlık mensubu öğrencinin okulumuzu tercih etmesini sağlamaktır. Bu sebeple de yetkililer tüm çağrılarımıza kulaklarını tıkamaktadırlar.

Değerli öğrencilerimiz ve velilerimiz; ne yazık ki yine hepimizi çok zor bir eğitim yılı bekliyor. En önemli sorunumuz bazı öğrencilerimizin öğleden sonra derslerini takip edecek olmasıdır. Ortaokul ve lise birinci sınıftan birer şube olmak üzere toplam dört şubenin öğleden sonra eğitimlerine devam etmesi planlanmaktadır. COVID 19’unda etkisiyle maalesef başka türlü bir çözüm üretmek mümkün olmamıştır.

Son olarak tüm bu zorluklara rağmen okulumuzun lise kısmından mezun olan öğrencilerin neredeyse tamamının üniversitelerde istedikleri bölümlere yerleşmiş olması, bizleri mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Kendilerini ve ailelerini başarılarından ötürü tebrik etmek isteriz.
Öğrencilerimiz, velilerimiz ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla
ENCÜMEN HEYETİ̇

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...