Bulgaristan'daki Trajik Sel Felaketi: İki kişi öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’da Trajik Sel Felaketi: İki Kişi Hayatını Kaybetti

Bulgaristan’ın Karadeniz bölgesinde bulunan Tsarevo kasabasında şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, Burgaz’ın Tsarevo bölgesindeki trajik sel felaketi yerel saatle dün öğleden sonra gerçekleşti.

Tsarevo Belediye Başkanı Georgi Lapsev, BTV televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Durum çok ciddi. İki kişinin hayatını kaybettiğini teyit ettik.” dedi. 

Tsarevo kasabasında yaşanan sel felaketi, bölgede olağanüstü hal ilan edilmesine yol açtı. Bulgar medyasına göre, sel sularının etkisi altında kalan bölgelerde yaşayan yaklaşık 60 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Görüntülerde, karavanların ve arabaların taşan nehirler tarafından sürüklenerek denize düştüğü görüldü. Ayrıca, Karadeniz kıyısındaki bungalovlar ve oteller de sel suları altında kalarak büyük zarar gördü.

Bulgaristan Başbakanı Nikolai Denkov, sel felaketinin yol açtığı hasar hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor. Yetkililer, felaketin etkilerini hafifletmek ve bölgeye yardım sağlamak için acil önlemler almayı sürdürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Beklenen Hava Değişikliği: Pazar Günü Yağışlar Geliyor

Ulusal Meteoroloji Servisi’nin (EMY) Direktörü ve deneyimli meteoroloji uzmanı Kolidas, Yunanistan’ı etkisi altına alacak hava değişikliğine dair son tahminlerini paylaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...