Yunanistan'da gemiden atılan genç adam öldü: Adli tıp raporu ne diyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da gemiden atılan genç adam öldü: Adli tıp raporu ne diyor?

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Pire limanında gemiden atılan 36 yaşındaki Antonis Karyotis’in ölümüne ilişkin adli tıp raporu, talihsiz adamın kafasına aldığı darbeler nedeniyle bilincini kaybettiğini ve boğularak öldüğünü ortaya koydu.

Adli tıp doktorlarına göre, Karyotis’in ölüm nedeni boğulma. Ancak, kafasına aldığı darbeler nedeniyle bilincini kaybettiği ve sonunda Pire limanında boğulduğu tahmin ediliyor.

Karyotis, 2 Ağustos Salı günü Kandiye’ye gitmek için Pire limanında bulunan Blue Horizon gemisine binmeye çalışırken mürettebat tarafından denize itilmişti. Olayın ardından gemi birkaç dakika boyunca hareket etmeyi sürdürmüş ve Karyotis denizde boğularak hayatını kaybetmişti.

Adli tıp raporuna göre, Karyotis’in kafasında ve vücudunda çeşitli yaralar tespit edildi. Bu yaralar, mürettebat tarafından itildiği sırada meydana gelmiş olabileceği belirtiliyor.

Karyotis’in ölümüyle ilgili olarak dört Blue Horizon mürettebat üyesinin adam öldürme ve Kamu Denizcilik Kanunu’nun ilgili maddelerinin ihlali suçlamalarıyla Pire savcılığına çıkarılmaları bekleniyor.

Mürettebatın karşı karşıya olduğu suçlamalar

Blue Horizon gemisinin dört mürettebatıi, Pire limanında 36 yaşındaki gencin ölümünün ardından, müştereken adam öldürme ve Kamu Denizcilik Kanunu’nun ilgili maddelerinin ihlali suçlamalarıyla Pire savcılığına çıkarılmaları bekleniyor.

İlk bilgilere göre, 36 yaşındaki gencin feribot bileti vardı. Bu bilgi Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Miltiadis Varvitsiotis tarafından da teyit edilmiş ve Varvitsiotis, adamın gemiye bindiğini ve bilinmeyen bir nedenle gemiden indiğini söylemiştir.

Ancak gemi Girit’e doğru hareket etmeden kısa bir süre önce tekrar binmeye çalışmıştır.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda 36 yaşındaki adam Kandiye’ye doğru yola çıkan gemiye binmeye çalışırken mürettebat tarafından itiliyor ve denize düşerek hayatını kaybediyor.

Trajedinin kronolojisi

Gemi Pire – Girit Adası Kandiye seferini yapmaktaydı ve Salı akşamı saat 9’da hareket etmesi planlanmıştı. Sonunda gemi birkaç dakika geç hareket etti.

Geminin içinde ve dışında dolaşan görsel-işitsel kayıtlarda da görülebileceği üzere, 36 yaşındaki adam tam yola çıkmak üzereyken gemiyi yakalamak için koşuyor. Mancınığa tırmanmayı başarsa da, iki mürettebat üyesi onu iki kez itiyor. Mancınık tam yükselmeye başladığında, ikinci bir itişin ardından talihsiz adam denize düşerek son nefesini veriyor.

Bu trajik olayın ardından yaşananlar “Blue Horizon” gemisinin bir yolcusu tarafından News 24/7’ye anlatıldı; geminin, denizde bir adam olmasına rağmen hareket ettiği ve ifadelere göre Pire’ye dönene kadar bir saat boyunca denizde kaldığı belirtiliyor.

“Gemi çeyrek saat geç kalktı. Yaklaşık bir saat boyunca denizdeydik, ilk önce üç kişi  bağırdı ve sonra gemi durdu,” dedi. “Daha sonra liman otoritesinin kararıyla geri döndüğümüzü açıkladılar ve 22:30 civarında Pire’ye vardık.”

“Sonra ne olduğu öğrenildi, bazı insanlar adamın denizde yüzdüğünü görmüş. Bir yolcu bana birinin onu ittiğini söyledi. Genel olarak birçok kişiden olayı gördükleri duyuldu. Daha sonra polis geldi ve herhangi bir şey görenlerin gelmesini istedi.”

Soruşturma devam ediyor

Pire polisi, olayın ardından soruşturma başlattı ve dört mürettebat üyesini gözaltına aldı. Soruşturma devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...