Türkiye'de Erdoğan yüzde 49,40 ve Kılıçdaroğlu yüzde 44,96: Sayım sürüyor, İkinci tur 28 Mayıs'ta - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’de Erdoğan yüzde 49,40 ve Kılıçdaroğlu yüzde 44,96: Sayım sürüyor, İkinci tur 28 Mayıs’ta

Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimleri için sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre; yaklaşık 54 milyon 619 bin 509 milyon seçmen 13. cumhurbaşkanını seçmek için sandığa giderek oy kullandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre hiçbir aday yeterli oy çoğunluğu sağlayamadığı ve yüzde 50’yi geçemediği için, Türkiye 28 Mayıs’ta bir kez daha sandık başına giderek, 13. cumhurbaşkanını belirleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener yurt içinde açılmayan sandık sayısının 27 olduğunu belirtirken, ‘Sayın Erdoğan yüzde 49,40; Kılıçdaroğlu yüzde 44,96; Sinan Oğan yüzde 5,2; İnce yüzde 0,44 oy oranına sahiptir.’ dedi.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerinde sandıkların yüzde 99.4’ü açıldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, açılan sandık oranları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yurt içi sandık sayısının toplam 192 bin 214 olduğunu söyleyen Yener, “Bugün saat 09.30 itibarıyla 192 bin 187 açıldı. Böylece yurt içi sandıkların da yüzde 99 bir açılma oranı vardır. Şu anda yurt içinde açılmayan sandık sayısı 27 adettir. Yurt dışında 9 bin 594 bulunmaktadır.

Yurt dışında açılan sandık sayısı 8 bin 65’tir. Şu anda bin 529 sandık yurt dışında açılmayan sandık bulunmaktadır. Yurt dışında açılan sandık oranı ise yüzde 84,06’dır.

Bu verilere göre 09.45 itibarıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,90, Sinan Oğan yüzde 5,2, Muharrem İnce ise yüzde 0,44 oy oranına sahiptir. Veri girişimiz devam etmektedir” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Türkiye 28 Mayıs’ta bir kez daha sandık başına giderek, 13. cumhurbaşkanını belirleyecek. Peki süreç bundan sonra nasıl işleyecek?

Bu sonuçla seçmenler 28 Mayıs Pazar günü en yüksek oy alan iki adayın katılacağı seçimde yeniden sandığa gidecek. İkinci tur güncellenmiş kütüklerle gidileceği için 18 yaşını dolduran ve seçmen olmaya hak kazanan 47 bin 523 seçmen de sandık başına giderek, ilk kez oy kullanacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Kapadokya'da Balona Binecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.
Devamını oku...