Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan‘ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

2 Nisan Salı günü gece yarısından itibaren başlayacak ve 48 saat sürecek olan grev sebebiyle, Kipi (İpsala) ve Kastanies (Pazarkule) sınır kapılarında ciddi kısıtlamalar yaşanacak.

Kipi Gümrük Kapısında Durum

Kipi gümrük kapısında, 2 Nisan 00.00’dan itibaren başlayacak grev süresince, taze balık taşıyan frigorifik taşıtlar hariç, ticari araçların geçişine izin verilmeyecek. Bunun yanı sıra, şahsi araç ve otobüsler için işlemler, her saat başı sadece 10 dakika süreyle gerçekleştirilecek. Bu durum, bölgede önemli aksamalara yol açması bekleniyor.

Kastanies Sınır Kapısındaki Kısıtlamalar

Kastanies gümrük kapısında ise durum daha da sıkı. Grev süresince, acil durumlar dışında herhangi bir araç giriş-çıkışına izin verilmeyecek. Bu karar, özellikle bu güzergahı kullanarak seyahat etmeyi planlayan kişiler için büyük zorluklar yaratıyor.

Grevin yol açacağı bu kısıtlamalar, hem ticari hem de bireysel seyahatler açısından önemli aksamalar anlamına geliyor. Grevin 48 saat sürmesi beklenirken, bu süre zarfında seyahat edecek vatandaşların ve ticari taşıyıcıların dikkatli olması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...