Tayvan Devlet Başkanı maaşını Türkiye'ye bağışlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tayvan Devlet Başkanı maaşını Türkiye’ye bağışlıyor

Türkiye’de meydana gelen şiddetli depremlerin ardından Dünya çapında yardımlar sürüyor. Son olarak Tayvan’ın Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ve yardımcısının maaşlarını Türkiye’ye bağışlayacakları duyuruldu.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile sarsılan Türkiye’nin güneydoğusunda arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgeye insani yardımlar gitmeye devam ediyor.

Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ve Başkan Yardımcısı William Lai’nin birer aylık maaşlarını depremde zarar görenler için bağışlayarak adanın halihazırda göndermiş olduğu yardıma ek yapacakları bildirildi.

Açıklamada, depremden zarar gören bölgelerin yeniden inşa edilmesine yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapmayı umdukları ifade edildi.

Ayda yaklaşık 400 bin yeni Tayvan dolarına tekabül eden 13 bin 300 dolar kazanan Tsai, taziye defterini imzalamak için Taipei’deki Türk büyükelçiliğini ziyaret ederek “Kalbim Türk dostlarımızla birlikte. Tayvan Türkiye’nin yanında!” diye yazdı.

Toprakları sık sık depremlerden muzdarip olan Tayvan, şimdiden 2 milyon dolarlık afet yardımı açıkladı ve hayatta kalanları arama çalışmalarına yardımcı olmak için Türkiye’ye iki kurtarma ekibi göndermiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...