Yunanistan’dan deprem sonrası Türkiye’ye destek: Miçotakis Erdoğan’ı aradı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’dan deprem sonrası Türkiye’ye destek: Miçotakis Erdoğan’ı aradı

azınlıkça

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek taziyelerini iletti.

Cuma günü Elazığ’ı vuran 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Kiryakos Miçotakis Yunanistan Başbakanlığı resmi twitter hesabından mesaj paylaştı.

Miçotakis mesajında “Türkiye’yi vuran yıkıcı deprem sonrası en kalbi duygularımla Başkan Erdoğan ve Türk halkının yanındayım. Arama ve kurtarma ekiplerimiz yardıma hazır” ifadelerini kullandı.

Azınlıkça’nın Atina Haber Ajansı’ndan aktardığı bilgilere göre ise Başbakan Miçotakis Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi de gerçekleştirerek taziye mesajlarını iletirken, “Yunan halkının Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu” kaydederek “Yunanistan’ın talep edilmesi durumunda arama ve kurtarma çalışmalarına yardım etmeye hazır olduğunu” yineledi.

Miçotakis’e teşekkür eden Erdoğan’ın ise “şimdilik Türk ekipleri tarafından durumun kontrol altına alındığını ve sabah saatlerinde yeniden durum değerlendirmesi yapılacağını” söylediği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et