Yunanistan’ın mesajlarına Türkiye geri dönmüyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın mesajlarına Türkiye geri dönmüyor!

Yunanistan’ın mesajlarına Türkiye geri dönmüyor!

Yunanistan ile Türkiye yasadışı göçle mücadele kapsamında sınırları geçen kişiler tespit edildiğinde bu şahısların bulunduğu koordinatları SMS yoluyla diğer ülke yetkilisiyle paylaşılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Yunanistan’ın geçtiğimiz Mart ayı içerisinde 49 SMS mesajı gönderdiği belirtilirken, Türkiye’nin ise sadece 1 mesaja karşılık verdiği ortaya çıktı. Ocak ayında ise Yunanistan’ın gönderdiği 102 mesajdan Türkiye sadece 14’üne karşılık verildiği kaydedildi.

Cnn.gr’nin haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, Yunan Emniyet Genel Müdürlüğü Türk-Yunan sınırlarında devriyeleri güçlendirmek için 50 sınır muhafızını Evros (Meriç) ilinin Kumçiftliği (Orestiada) ve Dedeağaç (Alexandroupoli) kentlerine gönderme kararı aldı. Yunan tarafının, Türkiye’deki darbe girişimi sonrası Türkiye’nin sınır muhafız gücünün, MİT kurmaylarıyla takviye edilmiş ordu jandarma gücüyle değiştirildiğini biliyor.

CNN Greece’in elde ettiği bilgilere göre Yunan Emniyet Genel Müdürlüğü Mayıs ayı sonuna kadar Yunan-Türk kara sınırında 60 kamera daha yerleştirecek. Bu yeni kameralar mevcutlarıyla birlikte Katehaki merkezli Sınır Kontrol Merkezi’ne sınırlardaki durumla ilgili anında gönderi gönderecek.

Şu anda Türkiye’de Avrupa’ya gitmek için bekleyen 4,5 milyon Suriyeli ile 190 bin Afganlının olduğu tahmin ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et