Avrupa'dan Türkiye'ye deprem yardımı  - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa’dan Türkiye’ye deprem yardımı 

Fotoğraf karesi arşivden kullanılmıştır.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, Türkiye’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından arama ve kurtarma ekipleri gönderilmeye başlandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, sosyal medyadan depremle ilgili açıklama yaptı.

Lenarcic, deprem sonrası Türkiye’nin de katılımcıları arasında yer aldığı AB Sivil Koruma Mekanizmasının harekete geçirildiğini duyurdu.

AB Acil Durum Müdahalesi Koordinasyon Merkezinin Avrupa genelinden kurtarma ekiplerinin gönderilmesini koordine ettiğini belirten Lenarcic, “Hollanda ve Romanya’dan arama kurtarma ekipleri şu anda yolda” ifadesini kullandı.

Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, deprem nedeniyle Türkiye’ye 2 adet İl-76 uçağı ile 100 kişilik arama kurtarma ekibinin gönderilmeye hazır olduğunu bildirirken, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de Kahramanmaraş merkezli deprem için “derin üzüntü duyduğunu” belirterek, acil bir yardım programı hazırlanması için talimat verdiğini duyurdu. Azerbaycan da deprem bölgesine 370 kişilik arama-kurtarma ekibi göndereceğini açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...