Ukrayna krizi: Amerikan askeri geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ukrayna krizi: Amerikan askeri geliyor

Dedeağaç limanı

Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve Rusya arasındaki gerginlik sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, yakın zamanda ABD askerlerini Doğu Avrupa’daki NATO ülkelerine göndereceğini açıkladı.

Biden, Pittsburgh kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Washington DC’ye dönüşte gazetecilere Ukrayna-Rusya sınırındaki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, “ABD askerlerini Doğu Avrupa’ya ne zaman göndereceğinize karar verdiniz mi?” sorusuna, “ABD askerlerini yakın zamanda Doğu Avrupa’daki NATO ülkelerine göndereceğim.” yanıtını verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, 24 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinde beklenmedik durumlara karşı NATO Mukabele Gücü’nün aktif hale getirilmesi durumunda destek sağlamak üzere 8 bin 500 askeri teyakkuza geçirdiklerini bildirmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...