Kilisenin çanlarını fazla çalan rahibe 2 bin evro ceza - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kilisenin çanlarını fazla çalan rahibe 2 bin evro ceza

İtalya‘nın Floransa kentinde bir papaz sabah saat 8.00’den akşam saat 9.00’a kadar sıklıkla çan çalması nedeniyle 2 bin evro para cezasına çarptırıldı.

İtalya’nın Floransa kentindeki bir klisede görevli papaz, kilise çanlarını gereğinden fazla çaldığı için 2 bin evro para cezasına çarptırıldı.

İtalyan basınına göre, Floransa kentinin doğusundaki Santa Maria kilisesinde görevli rahip Don Leonardo Guerri, yıllardır kilise etrafında yaşayan halkla ‘kavgalı’ halde.

Corriere Fiorentino gazetesine konuşan kilise çevresinde yaşayan halk, uzun yıllardır her gün sabah 8 ile akşam 9 arasında çalan çanların çalışmalarına, dinlenmelerine ve uyumalarına engel olduğunu söylüyor.

Durumdan şikayetçi olanlar, en çok da tatil dönemlerinde her yarım saatte bir çalan çanların kendilerini rahatsız ettiğini belirtiyor.

Bu yüzden dört yıl boyunca yetkililere şikayet dilekçeleri verilmiş. Şikayetlerin ardından yapılan gürültü kirliliği testlerinden sonra, çevre koruma ajansı, rahip Guerri’ye 2 bin evro para cezası kesti.

Rahip Guerri, bundan sonra sadece kilisede yapılan ana ayinler ve akşam 18.00’da gün sonu ayini için çan çalabilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evro Bölgesi'nde Yeni Bir Borç Krizi Uyarısı Geldi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Louis de Guintos, 13 Kasım Pazartesi günü Frankfurt’ta yaptığı konuşmada, Evro Bölgesi’nde yüksek faiz oranları ve artan bütçe açıkları nedeniyle yeni bir borç krizi riskine dikkat çekti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Borçlarını Ödememek İçin Papaz Oldu

Yüksek ciro elde eden bir deri ticareti işi yürüten Patralı işadamı, 14 yıl önce ortadan kayboldu. Ancak, mağdurları onu sosyal medyada bulmayı başarırken adamın papaz olduğunu öğrendiler.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman?

Atina, Yunanistan – Yeni Market Pass yardım programının ilk ödemeleri için geri sayım başladı. İlk ödemelerin cuma günü yapılması bekleniyor.
Devamını oku...